AK Parti’li Tiryaki: Engelliler için eğitim kompleksi yapacağız

ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, "Engelli bireylere yönelik örgün eğitim, mesleki eğitim ve sanat eğitiminin verileceği bir eğitim kompleksi yapacağız" dedi.

14 Mart 2019 Perşembe 14:34
AK Parti’li Tiryaki: Engelliler için eğitim kompleksi yapacağız

 Tiryaki, Engelsiz Yaşam Derneği tarafından ‘Dava Filistin’ tiyatro gösterisinin galasına katıldı. Yenimahalle’de faaliyet gösteren Yön Sanat Atölyesi bünyesinde oyunculuk eğitimi alan engelliler ve rehabilite edilmiş gençlerin rol aldığı ‘Dava Filistin’ oyunu Ankara Devlet Opera ve Balesi Leyla Gencer Sahnesi'nde gösterildi. Tiryaki, "Dezavantajlı ve eskiden madde bağımlısı olan gençlerimizin muhteşem bir oyununa tanıklık ettik. Emeği geçen herkesi tebrik ederim" dedi.
'EŞİT KOŞULLARDA HAYAT SÜRMELERİNİ HEDEFLİYORUZ'
Yenimahalle’de engellilere yönelik kültür ve sanatla iç içe olacakları merkezler yapmak istediklerini ifade eden Tiryaki, şunları söyledi:
"Engelli bireylere yönelik örgün eğitim, mesleki eğitim ve sanat eğitiminin verileceği bir eğitim kompleksi yapacağız. Bu komplekste verilecek eğitimlerin neticesinde engelli vatandaşlarımızın iş ve meslek sahibi olması ve onların diğer bireyler ile eşit koşullarda hayat sürmelerini hedefliyoruz. Yenimahalle’de de Bağımlılıkla Mücadele merkezi de kuracağız. Çeşitli madde ve davranış bağımlılığı olan bireylerin yeniden sağlığına kavuşturulması, alınacak önleyici tedbirler ve yürütülecek rehabilitasyon çalışmaları sayesinde bağımlı bireylerin yeniden topluma kazandırılmasını sağlayacağız."
'BU GENÇLERİMİZ BÜYÜK İŞLERE İMZA ATARLAR'
Yönetmen Erdem Öksüz de, Yön Sanat Atölyesi bünyesinde 128 engellinin atölyelerden faydalandığını belirterek, şöyle dedi:
"Dezavantajlı çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi emekleri ile kazanmalarını bu gösterileri geniş kitlelere ulaştırmalarını istiyoruz. Yenimahalle’de kültür merkezi eksikliği ve gençlerimizin kendilerini ifade edebilecek fiziki mekânların yoksunluğu en büyük sorunumuz. Bu gençlerimize şans verilirse çok daha büyük işlere imza atarlar. İnşallah Yenimahalle’de tüm engelli ve dezavantajlı gençlerimiz hayallerini gerçeğe dönüştürecek mekânlara kavuşurlar."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.