Ankapark’ta ticaret ve süre engeli kalktı

AOÇ arazisinde Ankapark’ın bulunduğu kısım, 29 yıllığına bedelsiz olarak Büyükşehir’e tahsis edildi. Buna göre park 29 yıllığına kiraya verilebilecek.

18 Mayıs 2018 Cuma 11:06
Ankapark’ta ticaret ve süre engeli kalktı

Kamuoyunda ‘Torba kanun tasarısı’ olarak da bilinen ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, yüzde 94’ü tamamlanan Ankapark ve daha sonra yapılacağı belirtilen hayvanat bahçesi kısmının içerisinde bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği  arazisi, 29 yıllığına bedelsiz olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne edildi. Daha önce 10 yıl olan tahsis süresi 29 yıla çıkmış oldu.

29 YILA KADAR KİRAYA VERİLEBİLECEK

Araziyi hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile buralara gelecek ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapılar yapılmak üzere 29 yıllığına alan Büyükşehir Belediyesi, tahsis süresinin sonunda alan içerisindeki her türlü yapı tesis ve malzemeyi bedelsiz olarak AOÇ Müdürlüğü’ne devredecek. Tahsis edilen alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilecek şartlarla 29 yıla kadar üçüncü kişilere kiraya veya işletmeye verilebilecek.

AOÇ’nin belirlenen arazisinin kiraya veya işletmeye verilmesinde, “AOÇ arazileri üzerinde konut, ticaret ve sanayi amaçlı yapılaşma yapılamaz” hükmü de geçerli olmayacak. 29 yıllık tahsis için AOÇ Müdürlüğü ve Büyükşehir arasında protokol yapılacak. AOÇ arazisinin belli bir kısmının Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken CHP’li milletvekilleri “AOÇ arazisinin bu şekilde çiğnenmesine asla izin verilmemelidir” eleştirisinde bulunmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa da “Kiraya verilen alan metrekare olarak artırılmıyor. Sadece bu alan içerisinde, hediyelik eşya, kafe, dondurma ve çay satışı gibi hizmetlerin verilmesi de amaçlanıyor” yanıtını vermişti.

Anahtar Kelimeler:
AnkaparkAOÇ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.