Ankara'da Gökten Çamur Yağacak!

Suriye üzerinden gelen ve Güneydoğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan toz bulutu Ankara’ya kadar ulaştı.

17 Ekim 2018 Çarşamba 10:22
Ankara'da Gökten Çamur Yağacak!

Öğle saatlerinde etkili olan toz taşınımı nedeniyle kentin simgelerinden Anıtkabir, Kocatepe gibi yapılar uzak mesafelerden görülemedi. Türkiye’ye Suriye üzerinden gelen toz bulutu, dün Ankara’da da etkisini gösterdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görüş mesafesini 50 metreye kadar indiren ve hayatı olumsuz etkileyen toz bulutu, rüzgarın etkisiyle öğle saatlerinde Ankara’ya ulaştı. Toz taşınımıyla kente gelen toprak ve kumlar, yüksek kesimlerde görüş mesafesini düşürdü. Başkent’in seyir terası konumundaki Ankara Kalesi’ne çıkarak kenti seyretmek isteyenler, puslu hava yüzünden manzarayı göremedi. Anıtkabir, Kocatepe Camisi, Atakule gibi simge yapıları toz taşınımı yüzünden görülemezken, vatandaşlar da bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

GÜNEYDOĞU’DAN KALKAN TOZ VE KUMLAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün resmi internet sitesinde Ankara’nın hava durumuyla ilgili olarak ‘toz veya kum fırtınası’ ibaresi yer alırken, Müdürlük yetkilileri, şu açıklamayı yaptı:

“Toz taşınımı var. Kuvvetli rüzgarla Güneydoğu’dan kalkan kum ve tozlar, Ankara’ya kadar taşındı. Akşam saatlerinde yerel yağış tahmini var.Toz taşınımı, yağışla birlikte çamur olarak yere inecektir. Yani akşam geç saatlerde sona ereceğini tahmin ediyoruz.

GÖRÜŞ MESAFESİ 7 KM’YE DÜŞTÜ

Görüş mesafesi kentte 7 kilometreye düşmüş durumda. O yüzden hayatımızı etkileyecek bir durum şu an için yok. Hava ulaşımıyla ilgili bir soruna sebep olmayacaktır diye tahmin ediyoruz ancak uçakların iniş ve kalkışları sırasında belki sıkıntı yaşanbilir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.