Ankara'da Kadınlara Yönelik Dev Hizmet!

Ankara'da kadınlar, çocuklar ve öğrencilerin EGO seferlerinde belirli saatlerde istediği yerlerde inme dönemi başlıyor.

15 Ekim 2018 Pazartesi 14:38
Ankara'da Kadınlara Yönelik Dev Hizmet!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenciler, kadınlar ve çocukların akşam belli bir saatten sonra belediyeye ait toplu taşıma araçlarından yararlanırken güvenlik amacıyla iki durak arasında indirilmelerine ilişkin Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Raporu’nu da görüştü.

SAAT FARKINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Raporda öğrenciler, kadınlar ve çocukların küçük de olsa güvenliğinin sağlanması amacıyla akşam belli bir saatten sonra EGO otobüslerini kullanırken iki durak arasında müsait yerde indirilmelerine ilişkin çalışma yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Komisyon Raporu’nda ayrıca yaz saati uygulamasının devam etmesi de hatırlatılarak saat farklılığının göz önünde bulundurulması istendi. Rapor tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

ŞOFÖRLERE TALİMAT VERİLDİ EGO

yetkilileri akşam saat 22.00’den sonra otobüslerle seyahat eden kadın ve çocukların talep etmesi halinde zaten inebildiklerini söyledi. Otobüs şoförlerine yardımcı olmaları konusunda daha önce talimat verildiğini belirten yetkililer, “Şoförlerimize bu yönde önceden yardımcı olmaları konusunda saten söylemiştik. Biz zaten benzer taleplerde yardımcı oluyoruz. Biliyorsunuz 24 saat ulaşım hizmeti veriyoruz. Saat 22.00’den sabaha kadar durağa evi uzak olan kadın ve çocuklara şoförlerimiz yardımcı oluyor. Karar da resmiyet kazandırır. Vatandaşlarımızın güvenlik sorunu yaşamadan seyahat etmelerine yardımcı olmaya devam ederiz” açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.