Ankara Fuar Alanı İhalesi Tarihi Belli Oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in en büyük ihtiyaçlarından biri olarak görülen fuar alanıyla ilgili ihale ilanına 30 Eylül'de çıkılacağını, ihalenin de 30 Ekim’de sonuçlanacağını açıkladı.

19 Eylül 2017 Salı 09:07
Ankara Fuar Alanı İhalesi Tarihi Belli Oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in en büyük ihtiyaçlarından biri olarak görülen fuar alanıyla ilgili ihale ilanına 30 Eylül'de çıkılacağını, ihalenin de 30 Ekim’de sonuçlanacağını açıkladı.

Gökçek, Fuar alanının yapımı için verilecek sürenin de 2018 yılı sonu olduğunu söyledi.

Fuar alanı için kurulan “Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş”nin hissedar başkanları, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de katılımıyla; Gökçek’in ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi’nde yeniden bir araya geldi.

Çiçek ve Gökçek’in yanı sıra toplantıya; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner katıldı. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayan Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz’un yerine, TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu vekalet etti.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından açıklamada bulunan Gökçek, alınan kararlara ilişkin bilgiler verdi. Cemil Çiçek’in öncülüğünde gerçekleşen toplantıda, anlaşmanın sağlandığını, projede ufak bir tadilat yapıldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Fuar alanıyla ilgili bugün toplantı yaptık. Sayın Cemil Çiçek Bakanımız da iştirak ettiler. Bu ayın (Eylül) 30’unda ihale ilanına çıkılacak.  Ekim 30’da ihale yapılacak” dedi.

-"FUAR ALANI 2018 SONUNDA TAMAM"…

İhalenin Ekim ayı itibariyle bitmiş olacağını bildiren Gökçek, “2018 yılının sonuna kadar da yapım için süre verilecek. Genel olarak alınan karar bu” bilgisini paylaştı.

Projede ufak bir tadilata gidildiğini de ifade eden Melih Gökçek, “Geçen sefer çıktığımızda, proje kapsamı 240 bin metrekareydi. Şimdi biraz daha aşağıya indi ve projenin bir bölümünden vazgeçildi. Kapalı alan küçültüldü. 50 bin metrekare olan kapalı alan, 40 bin metrekareye indi” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.