Ankara'nın En Eski Hastanesi Taşınıyor...

Ankara'nın en eski hastanelerinden birisi olan Numune Hastanesi taşınıyor.

23 Şubat 2018 Cuma 13:37
Ankara'nın En Eski Hastanesi Taşınıyor...

Sağlık Bakanı Demircan, “Biliyorsunuz, Şehir Hastanemizin yapım çalışması sürüyor. Yakında tamamlanıp hizmete alınacak. O çerçevede Numune Hastanesi’ni de oraya taşıyacağız. Bu ne zaman gerçekleşir? Haziran, temmuz diye düşünmüştük ama herhalde ağustos ayını bulacak” dedi.

YERİNE BUTİK HASTANE OLABİLİR

Demircan, kapatılıp taşınacak Numune Hastanesi’nin yerine ne yapılacağı sorusuna karşılık da, “Şu anda bir karar vermiş değiliz. Orası konum olarak çok önemli bir yer. Bir karar vermedik ama biliyorsunuz şehir hastanelerinin yanında kent merkezlerinde butik hastaneler oluşturma düşüncemiz de var, belki butik hastane yapılabilir. Butik hastanelerde belli sağlık hizmetleri verilecek ama sağlık açısından asıl önemli operasyonel hizmetler şehir hastanelerinde olacak” diye konuştu.

BÖLGELERE DENGELİ DAĞILMALI

İstanbul gibi Ankara’da da şu anda hastanelerin bölge olarak belli merkezlerde yoğunlaştığına da dikkat çeken Demircan, “Bu hastanelerin kent içinde dengeli dağılması gerekiyor. Butik hastane planlamalarımızda bunun üzerinde de duruyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
HASTANENumuneHastahane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.