Ankara’yı Şahlandıracak Dev Projeler

Saadet Partisi’nin Ankara için açıkladığı dev somut projeler göz kamaştırıyor. Domuz ürünü jelatin yerine, helal hayvanların kemiğinden üretilecek helal jelatin fabrikasından, tarım ürünleri için lisanslı depolara, Ankara’dan Almanya’ya hızlı yük treninden, tıp, elektronik, bilişim sektöründe nano teknoloji yatırımlarına kadar dev projeleri Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı İlyas Tongüç açıkladı.

22 Haziran 2018 Cuma 13:26
Ankara’yı Şahlandıracak Dev Projeler

Saadet Partisi ağır sanayi ve üretime dayalı söylemleri ile Türkiye’yi şaha kaldıracak projeleri kamuoyunun takdirine sunuyor. Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı ve 2. Bölge milletvekili adayı İlyas Tongüç, Ankara için hazırlamış oldukları projeleri Başkentlilere sundu. Hazırlanan proje 6 başlık altında toplandı. Ankara’nın tarım ve hayvancılık için elverişli bölgeler arasında yer almasından dolayı tarım ve hayvancılığa büyük önem verildi.

ORGANİK TARIM TEŞVİK EDİLECEK

Tarım alanında büyük eksiklikler yaşayan Ankara’da ‘Lisanslı Depolar’ kurulacak. Konya’dan sonra tahıl ambarı olan Ankara’da tahıl muhafaza edilecek. Kuru soğan, domates ve havuç gibi ürünler uygun koşullarda muhafaza edilecek. Organik tarım teşvik edilerek üretimin arttırılması öngörülüyor.

DOMUZ DERİSİ DEĞİL, HELAL JELÂTİNDEN FABRİKA

Projeler arasında en dikkat çekenleri; Türkiye’nin yıllık 25 milyon dolar ödediği domuz derisinden üretilen jelâtinin Ankara’da helal jelatin olarak üretilmesi. Domuz dışındaki diğer helal hayvanların deri ve kemiğinden üretilecek ve iç piyasa ihtiyaçları karşılanacak. Hem de İslam ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelere ihraç edilecek.

ANKARA’DAN ALMANYA’YA HIZLI YÜK TRENİ

Teknoloji ve sanayi alanında yapılan projeler sadece Ankara için değil Türkiye içinde önem arz ediyor. Ankara’dan Almanya’ya ‘Hızlı Yük Treni’ taşımacılığı için raylı sistem kurulması planlanıyor.  Raylı sistem ile Türkiye çelik ihracatında Avrupa ülkeleri ile rekabet edebilecek duruma gelecek.

Anahtar Kelimeler:
İlyas Tongüç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.