Arda Turan'a hapis kararı

Arda Turan'a şarkıcı Berkay Şahin'i darp davasında 2 yıl 8 ay hapis cezası çıktı.

11 Eylül 2019 Çarşamba 12:01
Arda Turan'a hapis kararı

Emirgan'daki bir eğlence mekanında 10 Ekim 2018'de futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan kavgaya ilişkin dava karar verildi.

Başakşehir forması giyen futbolcu Arda Turan, cinsel taciz suçundan beraat ederken korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı. Bu suçlardan, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

ARDA TURAN'DAN AÇIKLAMA

Futbolcu Arda Turan kişisel Instagram hesabından hakkında verilen karar ile ilgili açıklamada bulundu. Turan açıklamasında, "Bu olayın manşeti; üstüme atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından beraat ettiğimdir. Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU

Başakşehir’de forma giyen futbolcu Arda Turan şarkıcı Berkay Şahin’le, geçen yıl ekim ayında İstanbul Emirgan’da bulunan bir mekanda kavga etmişti. Berkay, Arda’nın eşine sarkıntılık ettiğini öne sürmüştü. Arda’nın Berkay’a kafa attığı olay, hastanede de devam etmişti. Berkay Şahin’in yatırıldığı hastaneye silahla giden Turan, bir el ateş etmişti.

Berkay Şahin, Arda’nın yapması gereken tek şeyin özür dilemek olduğunu söyleyerek “Yaptığını kabul edip özür dilerse başka talebim olmayacak. Yaptığı terbiyesizliği kabul edecek. Ben maddi ve manevi hiçbir şey istemiyorum. Davadan vazgeçeceğim” dedi. Arda Turan’ın, Berkay’ın eşi Özlem Şahin’i “Evli olmasaydım seni kaçırmazdım, çok güzel bir kızsın” sözleriyle taciz ettiği iddia edilmişti.

Hazırlanan iddianamede, Arda Turan hakkında "Cinsel taciz", "Kasten yaralama", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti. Berkay Şahin hakkında ise, "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.