Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Çankaya Belediyesi'nde çalışıyormuş

Atatürkçü Düşünce Derneği içerisinde yeni başkana muhalif olan bir grubun yayımladığı bildiri, Başkan Hüseyin Emre Altınışık'ın Çankaya Belediyesi'nde çalıştığını ortaya çıkardı. "Bankamatik memuru" olduğu iddia edilen Altınışık,"ADD faliyetlerini mesai saatleri dışında yürüttüğümden memurluk yapmamda bir sakınca yok" dedi

11 Temmuz 2019 Perşembe 14:18
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Çankaya Belediyesi'nde çalışıyormuş

Bu yıl, kuruluşunun 30. yılını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) bildiri krizi yaşanıyor.

Tansel Çölaşan'ın uzun süreli başkanlığının ardından 30 Temmuz 2018'de başkanlığa Prof. Dr. Süheyl Batum seçildi. Ancak Şubat 2019'da yapılan genel kurulda yapılan güvensizlik oylamasında 25 üyeden 17'sinin oyuyla Batum'un başkanlığı düşürüldü. Ardından Genel Başkanlığa Hüseyin Emre Altınışık getirildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, ADD içerisinde "Yeniden Milli Mücadele Grubu" ismi ile hareket eden kesim, bir bildiri yayımlayarak yeni başkana savaş açtı. Bildiride, "ADD Genel Başkanı olan Hüseyin Emre Altınışık, nüfus kayıtlarında ise Emre Altınışık olarak yazılı bulunan kişi, kendisi ile ilgili uzun zamandır ortalıkta dolaşan iddialara cevap vermek zorundadır" denildi. Altınışık'ın ADD web sitesinde ve internetteki hiçbir açık kaynakta özgeçmişinin bulunmadığı ifade edilerek, şu sorular soruldu:

"1-Hüseyin Emre Altınışık isimli kişinin mezuniyeti ve mesleği nedir?

2- 15. Olağan Genel Kurul için bastırılan aday tanıtım kitapçığında doğum tarihi 23 Nisan 1973 olarak yazmaktadır. Kimliğindeki gerçek doğum tarihi nedir?

3-Yıllardır kendisine mesleğini soranlara 'TBMM'de kadrolu danışman' olduğunu söyleyen Hüseyin Emre Altınışık 1999 yılından beri 'kadrolu' Çankaya Belediyesi çalışanı mıdır? Eğer öyle ise, Çankaya Belediyesi'nde odası, masası, makamı var mıdır, olmuş mudur? Yoksa işe gitmeden ATM'den maaş çeken kişiler için kullanılan 'bankamatik memuru' olarak ifade edilen kişilerden midir?"

"ADD BAŞKANLIĞINI MESAİ SAATLERİ DIŞINDA YÜRÜTÜYORUM"

Altınışık, bildiride yer alan "Çankaya Belediyesi çalışanı mıdır?" sorusuna ise, "Evet kadrolu olarak çalışıyorum. Devlet memuruyum. Mesai saatlerim içinde belediyede özel kalem müdürlüğü ile açılış ve organizayonlardan sorumlu görev yürütüyorum. Mesai saatleri dışında da ADD başkanlığını yürütüyorum. Mesai saatleri dışında ADD faliyetlerini yürüttüğümden memurluk yapmamda bir sakınca yok. Ayrıca mesleğimi soranlara doktora yaptığımı hatırlatıp, önümüzdeki günlerde akedemisyenlik yapacağımı da duyurmak isterim" yanıtını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.