Başkent Ankara'da Bugün İftar ve İmsak Vakitleri

16 Mayıs Çarşamba günü ezan vakti ne zaman? Ankara'da bugün iftar vakti saat kaçta? İşte Ankara'da iftar ve sahur saatleri...

16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:46
Başkent Ankara'da Bugün İftar ve İmsak Vakitleri

 16 Mayıs Çarşamba günü Ankaralılar için iftar saati 20:04. Oruç tutan Ankaralılar saat 20:04'te iftar sofralarında buluşacaklar.   Ankara'da imsak vakti ise 03:42. Sahura kalkan Ankaralıların bu saate kadar yemeklerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Vatandaşlar 30 gün boyunca oruç tutarken yaklaşık 16 buçuk saat iftarı bekleyecekler.

TERAVİH NASIL KILINIR?

Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.