Başkent'te bir ramazan klasiği: Hamamönü

Ankara’da ramazan etkinlikleri denince ilk akla gelen adres olan Hamamönü, geleneksel eğlencelerin yanı sıra başkentliler arasındaki iyilik ve kardeşlik duygularına da ev sahipliği yapıyor.

22 Haziran 2017 Perşembe 11:29
Başkent'te bir ramazan klasiği: Hamamönü

Yaşayan tarihi Ankara olarak son yılların gözde mekânı Hamamönü'ne, ramazan ayının son günlerinde de ziyaretçi akını devam ediyor. Hamamönü, ramazan ayının dokusuna ve ruhuna uygun farklı etkinliklerle başkentlilerle yerli ve yabancı turistleri buluşturuyor.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Birbirinden farklı ve renkli etkinlere sahne olan ve her yıl on binlerce misafiri ağırlayan Hamamönü'nde ziyaretçiler, iftarın ardından ortaoyunu, Hacivat ve Karagöz ile ramazan ayının geleneksel etkinliklerinin tadını çıkarıyorlar. Uzun saatler süren dost sohbetlerine eşlik eden kumda pişen kahvelerin, allı güllü Osmanlı macuncularının, geleneksel kıyafetlerle hatıra fotoğrafı çektirenlerin renkli görüntüler oluşturduğu Hamamönü, her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Altındağ'da tarihi dokunun aslına uygun olarak korunduğu bir diğer bölge Hamamarkası'nda da ramazan ayı boyunca ilahiler, Türk sanat ve tasavvuf müziği tınıları yükseliyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de iftar yemekleriyle Altındağlılar başta olmak üzere başkentlileri buluşturuyor. Hamamönü'ndeki iftarlarda misafirler eski Ankara konseptli mekanların samimi ortamlarında oruçlarını açıyor. "Bir Ramazan Klasiği" olan alışveriş stantları da dikkat çekiyor.

Anahtar Kelimeler:
HAMAMÖNÜAltındağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.