Başkente iki yeni üniversite geliyor...

Ankara’da Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi ve OSTİM Vakfı tarafından kurulacak olan OSTİM Teknik Üniversitesi kurulması için gerekli izinler çıktı.

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:55
Başkente iki yeni üniversite geliyor...

TBMM Genel Kurulunda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 19 ila 40’uncu maddelerini kapsayan 2’nci bölümü kabul edildi. Kabul edilen bazı değişikliklerle Ankara’ya iki yeni üniversite kurulmasına onay çıktı.

Buna göre, Nevşehir’de Kapadokya Üniversitesi, Ankara’da ise Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi ve OSTİM Vakfı tarafından kurulacak olan OSTİM Teknik Üniversitesi kurulmasına vize çıkmış oldu. 
 
YENİ ÜNİVERSİTELER KURULUYOR

İlke Eğitim ve Sağlık Vakfınca Nevşehir’de Kapadokya Üniversitesi, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi Araştırma Geliştirme Eğitim Kalkınma ve Danışma Vakfınca Ankara’da Ostim Teknik Üniversitesi ile Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi kurulacak. Ayrıca bazı üniversitelerin adları da değiştirilecek. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin adı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesinin adı Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Ömer Halisdemir Üniversitesinin adı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin adı Altınbaş Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesinin adı Antalya Bilim Üniversitesi olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.