Erdoğan: Amerika Başkanı bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz" diye konuştu.

22 Mart 2019 Cuma 12:02
Erdoğan: Amerika Başkanı bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirdi

Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının ardından gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

"Amerika Başkanı'nın Golan Tepeleri'yle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir" diyen Erdoğan, "Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz" açıklamasını yaptı.

Trump dün, İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiğini söyledi. İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak genel seçimler öncesi bu açıklama Netanyahu'ya destek olarak yorumlandı.

Öte yandan Erdoğan, Yeni Zelanda saldırısının ardından sergilediği tavırdan ötürü Başbakan Jacinda Ardern'e teşekkür etti.

Erdoğan, "Ardern tarafından gösterilen tepki, sergilenen empati ve Müslümanlarla dayanışma tüm liderlere örnek olmalıdır. Yeni Zelanda makamlarına ve halkına teşekkürü bir borç biliyorum. Başbakan Ardern başta olmak üzere Yeni Zelanda Hükümeti'ne olay karşısında gösterdikleri hakikat ve kararlı duruş için teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.