Gökçek söz vermişti Tuna döneminde iptal edildi

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Yenimahalle Varlık Mahallesi’nde Ankaralılar Derneği’ne (AHİD) yapılması sözünü verdiği Ankara Konağı’nın imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nce iptal edildi.

20 Şubat 2018 Salı 00:00
Gökçek söz vermişti Tuna döneminde iptal edildi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısında, CHP’nin ‘ret’ oyu verdiği ve oy çokluğuyla alınan kararda, 700 metrekarelik kapalı alan talebinin yönetmeliğe aykırı olduğuna dikkat çekildi. Meclis, aynı alanda Yenimahalle Belediyesi’nin pazar yeri talebini de iptal etti. Dernek için yeni bir yer tahsisinin yapılıp yapılmayacağı ise belirtilmedi.

TARTIŞMALI ALANA ‘TURİZM’ DE EKLENDİ

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, Etlik’te yapımı devam eden şehir hastanesinin yanında yer alan 141 bin 966 metrekarelik arazinin 1/25.000’lik imar planında tadilat yaparak ticaret+konut kullanımına turizmi de ekledi. Oy çokluğuyla geçen karara CHP ve MHP grupları ‘ret’ AK Parti grubu ‘evet’ oyu verdi. Daha önce Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığı’na ait olan alan, Büyükşehir tarafından Söğüt İnşaat’a satılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.