Hamamönü ''Dünyanın En Güzel Sokakları'' Listesinde!

Başkentin en önemli turizm merkezi olan Hamamönü ve Hamamarkası sokakları, dünyanın en güzel 25 sokağı arasında gösterildi

22 Aralık 2017 Cuma 15:05
Hamamönü ''Dünyanın En Güzel Sokakları'' Listesinde!

Hamamönü ve Hamamarkası… Yaklaşık 15 yıl önce sokaklarında insanların yürümeye dahi korktuğu başkentin tarihi semti… Hacettepe Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Talatpaşa Bulvarı'nın ortadan ikiye böldüğü bu iki semt şimdilerde Ankara'nın bir numaralı turizm merkezi haline dönüştü. 19. yüzyıl mimarisi ile inşa edilen tarihi konaklar Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırıldı.

PROJEYE ULUSLARARASI ÖDÜL
Şimdilerde çay bahçelerinin, restoranların bulunduğu Hamamönü ve Hamamarkası aynı zamanda önde gelen sivil toplum kuruluşlarına da ev sahipliği yapıyor. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki'nin 'prestij projemiz' dediği Hamamönü ve Hamamarkası birçok ulusal ve uluslararası yarışmadan da ödül aldı. Hamamönü ve Hamamarkası projesi en son gayrimenkul sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan, Sign Of The City Awards 2017'de "En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma" ödülünün sahibi oldu.

TURİZMİN LOKOMOTİFİ...
Hamamönü ve Hamamarkası başkent turizminin adeta lokomotifi durumunda. Tarihi Ankara evlerinin boy gösterdiği bu iki bölge, uluslararası yayın yapan seyahat dergilerinin de radarında. Bu dergilere göre Hamamönü ve Hamamarkası, dünyanın en güzel sokaklarına sahip bölgelerden birisi olarak gösteriliyor. SABAH Ankara'ya konuşan Dr. Veysel Tiryaki, iki semtte de çalışmaların devam etmesine rağmen projenin tamamlanmadan bile büyük bir beğeni gördüğünü söyledi.

HENÜZ BİTMEDİ
Tiryaki: "Burası henüz bitmiş bir proje değil ama çok önemli ödüller aldı. Şimdi işletmelerden çok vatandaşların yaşayabileceği konak projeleri üzerine çalışıyoruz. Biz ilçe belediyesiyiz… Zor şartlar altında burayı yapıyoruz. Bundan 10 yıl öncesiyle mukayese edilemeyecek kadar yol aldık. Kültüre, sanata ve tarihe değer veren insanları buraya bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.