KÖYLERİN EN EĞLENCELİSİ: ÇOCUK KÖYÜ

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin, Başkent’e yepyeni bir görünüm kazandıracak projeleri arasında yer alan “Ankara Çocuk Köyü Projesi” şimdiden çocukların ilgisini çekmeye başladı.

21 Şubat 2019 Perşembe 14:33
KÖYLERİN EN EĞLENCELİSİ: ÇOCUK KÖYÜ

Temel yaklaşımı insan odaklı, daha çok yeşili ve doğayı önemseyen çevreci projelere ağrılık veren Özhaseki, Ankara için olmazsa olmaz dediği projelerden birinin Çocuk Köyü projesi olduğunu söyledi.

Ailelerin çocuklarını nereye götüreceğiz derdine son verecek projeye 2019 yılı bahar aylarında başlanması ve 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

HEM EĞLENCE HEM EĞİTİM
Çocukların şehrin merkezinde keyifli ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlayan Çocuk Köyü, hem gelişimleri hem de eğitimlerine destek olması açısından da önem taşıyor.

Kanada’da da örneği olan Çocuk Köyü, çocukların ruh ve beden sağlığını da gözeten anlayışla projelendirildi.

ÇOCUK CIVILTILARIYLA DOLU KÖY
Ankapark’ın yanındaki 1 milyon metrekarelik alan içerisine inşa edilecek Çocuk Köyü sayesinde çocuklar, doğayla iç içe saatler geçirerek çevre bilinci kazanacak.

Patikası, Meslek Eğitim Parkuru, Hastanesi, Polis Karakolu, İtfaiyesi, Eczanesi, Bankası, Taksi durağı hatta Akaryakıt İstasyonu ile küçük bir şehir görünümünde olacak Çocuk Köyü’nde; atlarla dolu çiftlik ve uçak simülasyon merkezi de yer alacak.

ÇİMLERE BASMAK YASAK DEĞİL
Aileleri ile birlikte Çocuk Köyü’nde yürüyüş ve spor yapacak, bisiklete binecek alanlara kavuşacak olan çocuklar, alabildiğince uzanan çim alanlarda da özgürce koşup oyunlar oynayabilecek.

Çocuk Köyü’nde çocukları bir de sürpriz bekliyor olacak. Çocuk Köyü’ne gelen çocuklar yönetim binasında kendi kararlarını alabilecek. Kurulacak Çocuk Meclisi’nde kendi fikirlerini özgürce ifade ederek, görüş ve önerilerini anlatabilecek. 

MİNİK ÇİFTÇİLER ÜRETİM YAPACAK
Kuracakları çiftliklerde kendi ürünlerini yetiştirme fırsatı bulacak olan çocuklar, çiftçiliği öğrenip tarımla uğraşacak.

Hayvanlarla zaman geçirip uçurtma atölyesinde kendi uçurtmalarını yapmanın keyfini tadacak olan çocuklar, futbol, basketbol ve voleybol gibi sporları Çocuk Köyü’nde yer alacak sahalarda oynayabilecek.

ÇOCUK KÖYÜ’NDE YOK YOK
Macera Parkı, Satranç Kulübü gibi birçok aktiviteyi bir arada yapma imkanı bulacak olan çocuklar için Çocuk Köyü’nde açık hava ve kapalı sinema salonları da eğlenceli vakit geçirebilecek yerlerin başında yer alacak.

Çocuklar trenle, Çocuk Köyü’nü bir baştan bir başa gezmenin keyfini tadacak.

Kır lokantaları, restoran ve kafelerde yemek yemenin dışında Gastronomi Okulu’nda sağlıklı beslenme dersleri de alacak olan çocuklar, marketlerde kendileri alışveriş yapabilecek.
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin Çocuklar Köyü projesinde çocukları bekleyen bir başka sürprizi de İllüzyon Müzesi ile Bilim ve Teknoloji Merkezi olacak.

PROJEDE DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR:

-       Geri Dönüşüm Bilgi Evi
-       Geri Dönüşüm Bahçesi
-       Kır Kıraathaneleri
-       Çocuk Köyü Organik Bahçeleri ve Köy Evleri Atölyeleri
-       Organik Oyuncak Atölyesi ve Satış Birimi
-       Doğa Atölyeleri ve Satış Birimi
-       Eğlen- Öğren Atölyeleri
-       Çocuk Kulüpleri
-       Çocuk Eğlence Patikası, 
-       Dondurma, Mısır, Pamuk Şeker Noktaları
-       Doğa Kitapçısı
-       Kostüm - Yüz Boyama Atölyeleri ve Satış Birimleri
-       Mikroskop-Büyüteç-İp-Sırt Çantası-Şapka Atölyeleri 
-       Enstalasyon- Hikaye Bahçeleri, Temalı Şenlik Çadırı ve Meydanı
-       Çocuk Köyü Mesleki Tecrübe Edindirme Yapıları ve Trafik Parkı
-       İtfaiye, Doktor ve Pilot Meslek grupları
-       Bilim Merkezi (Deney Atölyeleri)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.