Lokman Ertürk Ankara Büyükşehir Adayı Mı?

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünülen isimlerin başında geliyor..

15 Ekim 2018 Pazartesi 11:01
Lokman Ertürk Ankara Büyükşehir Adayı Mı?

Mart ayında yapılması plananlanan yerel seçimler öncesi Ankara haraeketlendi. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün başarılı çalışmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden bağlı olması akıllara büyükşehir için Lokman Ertürk ismini getiriyor. 

Lokman Ertürk Neler Yaptı? İşte başarılı çalışmaları...

 Sırası ile Refah Partisi Kazan Gençlik Kolları Başkanlığı, Fazilet Partisi ve Ak Parti Kazan Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.İmam Hatip kökenli olup, Milli Görüş geleneğinden gelerek, Milli Gençlik Vakfında yetişmiştir.Teşkilatın değişik kademelerinde görev alarak kendini sürekli geliştirmiştir.
-Yerel Yönetim Başarısı
  2004 Yerel Seçimlerinde 34 yaşında, Türkiye’ nin En Genç Belediye Başkanı ünvanını da alarak Kahramankazan Belediye Başkanı seçilmiştir.
  Kahramankazan’ da bir ilki gerçekleştirerek  2004, 2009 ve 2014 Yerel Seçimlerinde üst üste üç dönem Belediye Başkanı seçilme başarısını göstermiştir. İlçe tarihinin rekorunu kırmıştır.
-Marka Kent
  Kahramankazan ’da 81 ilden gelen insanların farklı kültür ve etnik yapılarının olmasına rağmen huzur içinde yaşandığı bir ilçe olma başarısını elde etmiştir.Adli olayların en az olduğu, sosyal barışın maksimum seviyede temin ve tesis edildiği bir ilçe oluşmuştur.
  Kazan köyü olarak tabir edilen Kahramankazan’ ı metropol bir ilçe yaparak, Ankara’ nın en çok yatırım alan ve gelişmişlik sıralamasında birinci ilçesi yapmıştır.28 üniversiteye tez konusu olan Kahramankazan’ ı uluslararası kültür, sanat, spor müsabakaları ve etkinliklerine ev sahipliği yapan konuma getirmiştir.
-Siyasi Duruşu
  24 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a sadakatla bağlı , sadakatından zerre kadar şüphe duyulmayan bir kişi olarak bilinmektedir.
  Ekipçilik ve lobicilikten uzak ve bunların ürünü olmayan sadece teşkilatçılığı ve yerel yönetimlerdeki başarısı ile Ankara Halkının takdirini kazanmıştır.
- Ankara Halkından Biri
  Aslen Kızılcahamam’lı olup, doğma büyüme Kahramankazan’lıdır.Dolayısıyla Ankara Halkından biri olarak;Çamlıdereliler başta olmak üzere özellikle; Sincan, Keçiören, Yenimahalle, Altındağ ve tüm ilçe halklarının sevgisini kazanmıştır.
 30 Mart 2014 seçimlerindeki Mansur YAVAŞ’ın Beypazarlı olma gerçeğini dikkate almakta fayda vardır.
- Sempatik ve Mütevazi
  Ankara’daki birleştirici ve kucaklayıcı tavrı sayesinde diğer siyasi parti tabanları tarafından takdir edilen, sevilen ve sayılan bir kişidir.
  Ankara’da bulunan hemşehri dernekleri başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu ve meslek birliği odaları ile olumlu ilişkiler geliştirmiş ve onların teveccühünü almış; Ayrıca güler yüzlülüğü, mütevazılığı ve katkılarından dolayı Ak Parti Ankara Teşkilatlarının sevgisini kazanmıştır.Yakın bir zamanda Belediye Başkanları Birliği tarafından tüm ülke genelinde yapılan halk oylamasında Türkiye’nin ve İç Anadolu’nun en sevilen Belediye Başkanı seçilmiştir.
  Başkentimizde önemli bir potansiyele sahip olan Ankaragücü’ne yıllardır verdiği destekten dolayı hem kulübün, hemde taraftarın gönlünde yer etmiştir.
- Dik Duruş
  Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Devletimizin bekasına yönelik gerçekleştirilen Gezi olayları, 17/25 Aralık yargı darbe girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimlerinde dik durmuş ve mücadelesini her platformda sürdürmeye devam etmektedir.
-Uzlaştırıcı
  Kahramankazan 15 Temmuzdan sonra TBMM’de tüm partilerin uzlaştığı ve bu uzlaşma sayesinde oy birliği ile Türkiye Cumhuriyetinde tek ünvan alan ilçesi olmuştur.
-FETÖ Mücadelesi 
  FETÖ davalarının takipçisi olduğu için devam etmekte olan mahkemelerde yargılanan hainlerin ve avukatlarının, darbe girişiminin yönetim merkezi Akıncı Üssündeki Şehit olan 9 vatandaşımızın ve yaralanan 92 Gazimizin sorumlusu olarak gösterilmiş ve FETÖ’ nun en üst elamanları tarafından sosyal medya başta olmak üzere yayınladıkları videolarla hedef haline getirilmiştir.
  Yalnızca Kahramankazan ‘da değil, Ankara’daki tüm 15 Temmuz Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz ile bizzat ilgilenmesi nedeniyle, onlarda her platformda Lokman ERTÜRK’ e olan sevgisi ve desteklerini göstermektedirler.
-Avrupa Tecrübesi
  Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetiminin kongresi Türk milli heyeti üyesi olarak  son  3 Yılda, katıldığı bütün toplantılarda etkin bir lobi faaliyeti yürüten ve özellikle ülkemize karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi Avrupalı üyeler tarafından doğru anlaşılması için aktif rol üstlenen ve kongre başkanı, üyelere ve Ülkemizdeki tüm Büyükelçilere yazmış olduğu mektuplar ile yine Konsey oturumlarında  Türkiye’nin haklılığını her ortamda cesurca ortaya koymuştur.
-En Önemlisi 
  Yerel Yönetim tecrübesi ve gençliği ile, vizyon sahibi, sempatik, sevecen, ötekileştirmeyen toplumun her kesimini kucaklayan, birleştiren, halk ve sevgi dilini kullanarak halkın gönlünde yer etmiş birisidir.
  Gönül belediyeciliğini özümsemiş ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan vizyonu ile Kahramankazan Belediye Başkanlığı yaptığı 15 yıl içerisinde edindiği yerel yönetim tecrübesi, bilgi birikimi ve enerjisini tüm Ankara Halkı ile buluşturacak tüm Ankara’nın teşkilatlarında ve ilçelerinde sinerji ve heyecan yaratacak bir kişidir.

Anahtar Kelimeler:
KahramankazanLokman Ertürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.