Mustafa Tuna'dan İndirim Açıklaması!

16 dış ilçede su indirimi yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “İndirim üzerine çalışıyoruz. Merkezdeki suda da indirim yapmayı arzu ediyorum” şeklinde konuştu

17 Aralık 2017 Pazar 19:30
Mustafa Tuna'dan İndirim Açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 16 dış ilçeyi kapsayan su indirimi ile ilgili SABAH Ankara'ya konuştu. Tuna, "Kırsaldaki indirimin asıl sebeplerinden bir tanesi oradaki yaşayanların oraya biraz daha yerleşik olmaları için… Mandıralardaki suyun indirilmesinin sebebi orada insanlar hayvanına baksın, büyütsün ve geçim kaynağı oluştursun… Şimdi mesela köylerde gençler kalmadı. En azından hayvancılık açısından da gençlerin orada kalabilmelerini temin etmek lazım... Maliyetler yüksek olursa orada öyle bir üretim yapamazlar. Dolayısıyla bunun çok yönlü boyutları var" ifadelerini kullandı.

AMAÇ ÜRETİMİN ARTMASI
Su indirimindeki amacın kırsaldaki üretimin arttırılması olduğunu ifade eden Başkan Tuna, "Bu köylerdeki suyu daha önce vatandaş getirmiş. Bir şekilde işini halletmiş. Çıkan kanun sebebiyle mecburen ASKİ gidip oradaki suya müdahale etmesi gerekiyor. Kamuda, 'ben almıyorum' diyemezsin… Az veya çok bir şeyler alman gerekiyor. Bizde bu vatandaşların biraz daha rahatlaması açısından böyle bir karar aldık. Burada yaşayan vatandaşların birçoğunun köylerle bağlantısı var. En azından yazdan yaza gidiyor. Orada annesi oluyor, babası oluyor… O insanların rahatı buradaki insanlara da yansıyor. Bu karar oradaki insanların orada yerleşik kalmaları için… Sayaç okuma için alınan 5 TL oradaki insanın zoruna gidiyor. Biz bunu 2 TL'ye indirdik. Mandıradaki su bedelini yarı yarıya indirdik… Maliyetlerin minimilize edilerek oradaki üretimin arttırılması için öncelik verdik" dedi.

İNDİRİMİN SİNYALİ
Başkenttin kent merkezinde de su indirimine gidebileceklerinin sinyalini veren Tuna, "Gelirlerimizi bir intizama soktuğumuz zaman tabiî ki biz vatandaşlarımızın daha rahat daha ucuz yaşaması için milletin imkânlarını milletin hizmetine sunmak bizim görevimiz. İndirim üzerine çalışıyoruz. İnşallah biraz nefes alalım… Merkezdeki suda da indirim yapmayı arzu ediyorum. Ama şu aşamada ASKİ'den destekle maaş ödemelerini yapabiliyoruz. ASKİ'yi kendi haline bıraksak çok ciddi yatırım olur ve fiyatlar daha makul olur. Şuanda en sağlam gelir kaynağımız ASKİ görünüyor" dedi.

İLK MESAJ: LİYAKAT
Öte yandan ASKİ'nin yeni Genel Müdürü Cumali Kınacı, "Birinci görevimiz Ankara için yeterli miktarda ve iyi kalitede su temin etmek; kullanılmış suları ise insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde bertaraf etmektir. Yatırımlarımızı bu doğrultuda hemen gözden geçirip hızla icraata devam edeceğiz. ASKİ'nin prensiplerinde liyakat, işi ehline verme, şeffaflık, halkın talepleri öncelik taşıyacaktır. Kalitede sadece laboratuar sonuçları değil, vatandaşın suyun tadı ve kokusunu nasıl hissettiği daha önemlidir" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 17.12.2017 19:35
Anahtar Kelimeler:
Mustafa Tuna
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.