Otomobilsiz Gün 7. Cadde’ye çok yakıştı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara’da ‘Otomobilsiz Gün’ etkinliği düzenlendi.

23 Eylül 2018 Pazar 18:38
Otomobilsiz Gün 7. Cadde’ye çok yakıştı

Başkent’in en popüler caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde, dün 10.00-15.00 arasında trafiğe kapatılarak sadece bisiklet ve yaya kullanımına açıldı. Bisikletini alıp gelen 7’den 70’e binlerce Ankaralı, otomobilsiz 7. Cadde’de bisiklet sürmenin keyfini çıkardı. Sokak sanatçılarının performansı ve bisiklet yarışlarıyla vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. Otomobilsiz Gün etkinliği sabah saatlerinde Kızılay’da başladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in de katıldığı organizasyonda, bisiklet koyma aparatı bulunan EGO otobüsüne bisikletlerini yerleştiren heyet, otobüse binerek Bahçelievler 7. Cadde’ye doğru yola çıktı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan hareket eden konvoya Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyesi yüzlerce demir atlı öncülük etti.

AKARYAKIT DEĞİL YAĞ YAKALIM

Bisikletliler 7. Cadde girişinde coşkuyla karşılanırken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, programa katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi, AB Türkiye Delegasyonu, Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür etti. Sağlıklı bir toplum için bisiklet kullanmanın önemine vurgu yapan Kaymakcı, “Otomobilsiz bir Avrupa ve Ankara günü olabilir. Bunu Ankaralılara göstermek istiyoruz. Metromuzda, otobüsümüzde bisikletimize yer bulalım. Sokaklarımızda, caddelerimizde bisiklet yolu ayıralım. Daha fazla yürüyelim, daha fazla bisiklete binelim. Toplu taşıma araçlarını daha fazla kullanalım. Akaryakıt yakmayalım, yağlarımızı yakalım” dedi. Kendisinin de amatör bisikletçi olduğunu belirten Kaymakcı, “O insanlar havayı daha az kirleten insanlar. O yüzden bisikletlilere daha fazla saygı gösterelim” diye konuştu.

ÇOK FAZLA ARABA KULLANILIYOR

AB Delegasyonu Başkanı Berger, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda sürdürülebilir kentsel yaşamı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bizim bu haftadaki sloganımız; ‘Çeşitlendir ve Devam Et!’. Farklı ulaşım araçları kullanarak, trafik sıkışıklığını azaltmak. Farklı ulaşım yöntemlerinin kullanılmasını teşvik etmeliyiz. Sadece araba değil, otobüs, bisiklet veya metro kullanmak, yürümek bu yöntemler arasında” ifadesini kullandı. Berger, Ankara’da çok fazla araba kullanıldığına dikkat çekerek “Araba başına düşen kişi sayısı 1,3. Dolayısıyla çok fazla sayıda kişinin araba kullandığını görüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent sokaklarında daha fazla bisiklet yolu inşa etme projesini de destekliyoruz” dedi.

EGO’NUN BİSİKLET APARATI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Etkinlik kapsamında EGO’nun bisiklet koyma aparatlı otobüsü de ilk kez görücüye çıktı.

BAŞKAN VEKİLİ GÖKŞİN: MEMNUNİYETİ ÖLÇECEĞİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Bahçelievler 7. Cadde’yi ilk defa trafiğe kapattıklarını ifade ederek, “Cadde esnafının bu durumdan ne kadar memnun olduğunu da ölçeceğiz. Caddeleri kapatmak kolay. Önemli olan buradaki esnafımızın memnuniyeti. Bizden böyle bir talepte bulunulursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman bu tür çalışmalara varız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BahçelievlerAnakra7.cadde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.