Sakal-ı Şerif Ankara'da ziyarete açıldı

- Beypazarı Sultan Alaeddin Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif'i görmek için gelen çok sayıda vatandaş dua ederek şükür namazı kıldı

31 Mayıs 2019 Cuma 15:31
Sakal-ı Şerif Ankara'da ziyarete açıldı

 Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşların ziyaretine açıldı.

Beypazarı Sultan Alaeddin Camisi'nde sedef kaplamalı sandukanın içinde 40 katlı örtü ile kaplı cam tüp içinde korunan Sakal-ı Şerif, tekbirlerle bulunduğu yerden indirildi.

İlçe Müftü Vekili Ahmet Kavas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakal-ı Şerif ziyaretinin Beypazarı’nın kadim bir geleneği olduğunu söyledi.

Kavas, "Sakal-ı Şerif, her yıl Kadir Gecesinin gündüzünde, öğle namazından ikindi namazına kadar halkın ziyaretine açık tutuluyor. Vatandaşlarımız, Peygamber efendimizin manevi huzurunda bulunabilmek için onun selat-ü selamlarına selam verebilmek için Paşa camisine gelerek ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar. Ardından da 2 rekat şükür namazı kılıyor dua edip ayrılıyorlar." diye konuştu.

Öte yandan müftülük yetkilileri, ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle ziyaret saatinin akşam ezanına kadar uzatabileceğini duyurdu.

Çok sayıda vatandaş, Sultan Alaeddin Camisi'ne akın ederek Sakal-ı Şerif'i ziyaret etti, dua ederek şükür namazı kıldı.

Son Güncelleme: 31.05.2019 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.