Seğmenler Parkı Çöp İçinde

Hafta sonları çok sayıda Ankaralının vakit geçirdiği Seğmenler Parkı’nda oluşan çöp dağları, pazartesi sabahları yürüyüş yapmak için parka gelen vatandaşları şoke ediyor. Kirliliğe tepki gösteren Başkentliler, sorumsuz ziyaretçileri duyarlı olmaya davet ediyor.

10 Temmuz 2018 Salı 21:27
Seğmenler Parkı Çöp İçinde

Şehir merkezinde yeşillikler arasında vakit geçirmek isteyen Ankaralılar, hafta sonlarında Seğmenler Parkı’na akın ediyor. Park içerisinde cuma günü mesainin bitmesiyle başlayan yoğunluk, pazar gecesi geç saatlere kadar devam ediyor. Her geçen yıl popülerliğini artıran Seğmenler Parkı’nda ziyaretçi sayısı çoğaldıkça çevreye verilen zarar da artıyor. Parkta vakit geçiren Ankaralıların bulundukları alanlara sorumsuzca attıkları çekirdek kabukları, sigara izmaritleri, plastik, kağıt yiyecek ambalajları, teneke kutular, plastik ve cam şişeler çevreyi kirletiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin yaptığı günlük temizlik çalışmalarına karşın çöplerini ortalığa bırakanlar nedeniyle kirlilik önlenemiyor. Haftanın ilk günü erken saatlerde yürüyüş yapmak için parka gelen Başkentliler, çirkin bir manzara ile karşılaştıklarını belirterek sorumsuz ziyaretçilere tepki gösteriyor. Pazartesiden cumaya günün ilk ışıkları ile birlikte yürüyüş yapmak için Seğmenler Parkı’na geldiğini belirten bir vatandaş şunları söyledi:

ORTAYA BIRAKIP GİDİYORLAR

“Hafta sonları akşam saatleri için Seğmenler popüler bir alan oldu. Ankara’nın dört bir yanından herkes burada toplanıyor. Sohbet edip gülüp eğleniyorlar fakat bazılarının sorumsuzluğu nedeniyle bu alan fena halde kirleniyor. Her yerde çöp kutuları olmasına rağmen çöplerini ulu orta her yere bırakıp gidiyorlar. Buradaki görevliler mesaileri başladığı gibi temizlik çalışmasına girişiyor ama buradan faydalananların da dikkat etmesi lazım. Görevliler çimlerin arasına atılan çekirdek kabuklarını tek tek nasıl temizlesin? Ziyaretçilerin sorumsuzluğu nedeniyle parkın bitki örtüsü çöp oldu. Bu şekilde düşüncesizce kullanmaya devam ederlerse yarın öbür gün oturup vakit geçirecekleri bir alanları olmayacak. Herkesin çöpünü toplayıp kutulara atmasını istiyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.