Sokak hayvanları için besleme çalışması

- Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kış şartlarında yemek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlar için 150 farklı noktaya mama bırakılıyor

09 Ocak 2019 Çarşamba 11:34
Sokak hayvanları için besleme çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, zorlu kış şartlarında yemek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlar için başkentin 150 farklı noktasına mama bırakılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından belirlenen, başta İmrahor Vadisi, Yakupabdal, Bağlum, Etlik, Gölbaşı, Zir Vadisi olmak üzere çeşitli bölgelerdeki 150 farklı noktada belediye ekiplerinin sahipsiz hayvanlara yönelik besleme çalışmaları devam ediyor. Mamanın yanı sıra birçok kurumdan alınan yemek artıkları da kış şartlarının ağır geçtiği zamanlarda hayvanların imdadına yetişiyor.

Belediye ekipleri, ayrıca dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından bildirilen bölgeleri inceleyerek buralara sokak hayvanları için mama bırakıyor. Vatandaşların sokaktaki hayvanların beslenmesine yönelik talepleri de Alo 153 Mavi Masa Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrılar doğrultusunda değerlendirerek ekipler bölgeye gönderiliyor.

Besleme yapılan noktalarda kırığı, kanaması, açık yarası olan sokak hayvanlarına sağlık müdahaleleri yapılıyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Hekimi Kerem Sındır, duyarlı vatandaşlar ve belediye iş birliği ile sokakta yaşayan hayvanlara ulaştıklarını belirterek, “Kış şartlarının çetin geçtiği dönemlerde ağırlıklı olarak köpeklerin yoğun olduğu bölgelerde besleme çalışması yapıyoruz. Yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik çalışmaları önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.01.2019 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.