Ulus meydanına üçlü ortaklık

Başkent’te uzun yıllardır devam eden Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

14 Eylül 2018 Cuma 16:24
Ulus meydanına üçlü ortaklık

Ulus'ta trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında projenin ihalesini ve yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak. Finansmanını ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi de çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarını düzenleyecek.

4 CADDEYE TÜNEL

Projede Atatürk Bulvarı, Çankırı Caddesi, Anafartalar Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’nde trafik yer altına alınacak. Ortak çalışma kapsamında Melike Hatun Camii’nin önünden Roma Hamamı’na kadar olan bölüm ile 1. Meclis’ten Hacı Bayram Camii’ne kadar olan bölümde trafik aşağıdaki tünel yollardan sağlanacak. Caddelerin yer altına alınması ile Atatürk heykelinin merkez olacağı meydan tamamen yayalaşacak.

AÇ KAPA YÖNTEMİ

Projenin ihale aşamasında olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna “En kısa sürede ihaleye çıkılacak. Tünel çalışması aç kapa yöntemiyle yapılacak. Burada su, kanalizasyon, elektrik gibi altyapı unsurları bulunduğundan direkt delinerek tünel yapmak mümkün değil. Tamamlanınca Ankara büyük bir meydana kavuşacak.” Projeye ilişkin Başkanlık Yazısı bugün Meclis’te görüşülerek karara bağlanacak.

MAVİ OTOBÜSLERDE ANKARAKART PÜRÜZÜ KALMADI

Öte yandan EGO Genel Müdürlüğü Ankara’da toplu taşıma hizmeti veren mavi özel halk otobüslerinin (ÖHO) yönetmeliğini de güncelledi. Yeni yönetmelikle ÖHO’ların Ankarakart’a geçmesi için herhangi bir pürüz kalmadı. EGO’nun hazırlıklarını tamamladığını belirten Başkan Mustafa Tuna, “Onlar da en kısa süre içinde geçecek. Tek kartla ulaşım sağlanacak” dedi. Yeni yönetmelikte özel halk otobüslerinin EGO’nun kullandığı ücret toplama sistemini kullanması zorunlu tutuldu. Özel halk otobüsleri elektronik ücret toplama sistemine geçinceye kadar durak katılım payı ödemeye devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.