Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Belediye Personeline veda etti.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Kültür Merkezi düğün salonunda düzenlenen programla Akyurt Belediyesi çalışanlarına veda etti.

19 Mart 2019 Salı 10:36
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Belediye Personeline veda etti.

2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Akyurt Belediye Meclis Üyesi Hilal Ayık’ı aday göstermesiyle, 15 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yapan Gültekin Ayantaş için veda programı düzenlendi.

Programa Başkan Ayantaş eşi Şenay Ayantaş ile birlikte katılırken, Başkan Yardımcısı Ayla Yüceer Can, birim müdürleri, işçi, memur tüm personel de yerini aldı.

Kendisi için hazırlanan 10 dakikalık videoyu salondakilerle birlikte izleyen Gültekin Ayantaş personele hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

DEĞİŞİM

“2004 yılında belediye başkanlığını kazandığımız dönemde ilk toplantımızı yapacak yerimiz yoktu. Ayakta toplantı yaptık. O günden bugüne Akyurt’ta çok şey değişti. Bu değişimi hep beraber başardık. Personeliyle, müdürüyle, meclis üyesiyle, başkanıyla, Akyurt halkının bize verdiği destekle bugünkü Akyurt’u ortaya çıkardık. O gün “Sizler ne eski başkanların, ne de kişilerin personeli değilsiniz. Hepiniz Akyurt Belediyesinin personelisiniz. Çalışanlar emekli olup gitse de kurumlar kalıcıdır.” demiştim. O günün şartlarında kurumsallaşmamış, sosyal haklarını yeterince kullanamayan bir belediye vardı. Araçlarından, bilgisayarından, parkından, bahçesinden birçok şeyin eksik olduğu bir belediye. Biz gelirken ekibimizle, meclis üyemizle, partimizle, büyükşehrimizle ve hükümetimizle beraber bu eksikliklerin hepsini gidereceğimizin sözünü vererek gelmiştik. Geldiğimiz nokta itibariyle de büyük sorunların çözüldüğü ve artık belli bir kalıba girmiş ve şekillenmiş bir ilçenin ortaya çıktığı gözükmektedir. O günlerde imkanlarımız da kısıtlıydı. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle birçok yeni imkan sağlanmış ve ortaya Türkiye’nin en iyi belediyelerinden bir tanesi çıkmış durumdadır. Hep beraber çalıştık ve bunu beraber ortaya çıkardık. Bu yalnızca Gültekin Ayantaş’ın başarısı değildir. Sokakta süpürge ile çalışan arkadaşımdan tutun, başkana kadar tüm çalışanların başarısıdır. Başarı varsa ortada bir sinerji vardır.”

GÜÇLÜ BELEDİYECİLİK

“İhtiyaçların sonsuz olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Geçmişteki ihtiyaçlarla bugünkü ihtiyaçlar arasında farklılık var. Önemli olan yeni ihtiyaçlara gereken refleksi gösterecek kabiliyette ve güçte olabilmektir. Artık Akyurt Belediyesi bu güce sahip bir belediyedir. Personel yapısı, mali ve kurumsal yapısıyla birçok sorunun çözüldüğü ortadadır. 2004 yılında 111 personelimiz vardı. Bugün şirket çalışanlarımızla beraber 270’i bulan sayımız var. 15 yıl önceki çalışma ortamı ve şartları, imkanlarımız ölçüsünde çok değişti ve gelişti. Allah’a şükürler olsun ki bugün Belediyemizde çalışan arkadaşlarımıza, diğer ilçe belediyelerinde çalışanlar gıpta ile bakmaktadırlar. Personelimiz hiçbir zaman mağdur edilmemiştir. Ayrıca hizmet satın aldığımız firmaların alacakları zamanında ödenmektedir. Akyurt Belediyesi hiç kimseye borcu olmayan ve kendi imkanlarıyla kendi yatırımlarını yapan, gelecekte de bırakmış olduğumuz imkanlarla, inşallah kimseye borcu olmadan devam edecek bir belediye olsun diye dua ederiz.”

BAŞKA TÜRKİYE YOK!

“Önümüzde bir seçim var. Hep söylerim “Vatanımız var ise biz varız. Vatanımız olmazsa bizim var olmamızın bir anlamı yoktur.” diye. Etrafımıza baktığımızda farklı yüzler görüyoruz. Afgan, Özbek ve son dönemde 3 buçuk milyonu aşan Suriyeli nüfusuyla birlikte yaşıyoruz. Kimse küçük kulübesini dahi terk edip gitme cesaretini gösteremezken bu kadar insan ülkesini terk edip Türkiye’ye geldi. Onların gelebileceği bir Türkiye var. Ancak bizlerin gidebileceği başka bir Türkiye yok. Bu seçimde bütün bunları göz önüne alarak doğru kararı vermemiz gerekiyor.”

ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDIK

“15 yılda Hükümetimiz, Büyükşehir ve Akyurt Belediyesi olarak birçok projenin altına imza attık. Önce altyapıyı tamamladık, dereyi kapatarak Akyurt’a meydan kazandırdık. İçinde bulunduğumuz Kültür Merkezimiz, Belediyemize hizmet eden Lojistik Tesisler, hizmet binamız, Ankara Evimiz, yapmış olduğumuz parklarımız, pazar yerimiz, kültür ve sanat etkinlikleri, engellilere yaptığımız yardımlar, imar çalışmaları, Otonomi, fuar alanı, karayolumuzun bugünkü haline gelmesi bunlardan bazılarıdır. Hastanemiz ihale aşamasında. Ganinin Ağıl’a gölet yaptık, Çubuk’un Karagöl’ü varsa Akyurt’un da Akgöl’ü olacak dedik. Bunları yapmamıza vesile olan bütün Akyurtlulara, partimize, teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. 15 yıllık süre içerisinde birbirimize hakkımız geçmiştir. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum, sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum.”

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Akyurt Belediye Başkan Adayı, Akyurt belediye Meclis Üyesi Hilal Ayık da programda kısa bir konuşma yaptı. Hilal Ayık konuşmasında:

“Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı olarak seçim yarışının içindeyiz. Seçim sandıkta kazanılıyor. Sonucu 31 Mart gecesi hep beraber göreceğiz. Allah nasip eder de mülk bize emanet edilirse uyum içerisinde çalışacağımızdan eminim. Her seçim sürecinde olduğu gibi bu süreçte de hakkımızda bazı söylentiler ortaya çıkmıştır. Emin olun daha ağzımdan ne Belediye ile ilgili bir kelam çıkmıştır, ne de kimseye belediye ile alakalı iş sözü vermişimdir. Şu kadar kişiye iş sözü verilmiş, şu kadar kişi işten çıkarılacakmış… Kesinlikle bugüne kadar kimsenin ekmeğine mani olmadım. 5 yıl Meclis Üyeliği yaptım, sizler de bilirsiniz ki ne kimseye müdahale etmişimdir, ne de bir yakınım bir yerlere gelsin diye çabalayıp uğraşmışımdır. Bu noktada kesinlikle müsterih olmanızı rica ediyorum. Bugüne kadar nasıl uyum içerisinde çalışıldıysa, emin olun bizimle de daha farklı olmaz. 15 yılda güzel mesafe kat eden bir Belediyemiz var. Kurumsallaşmış bir belediyeyi Allah nasip ederse emanet alacağız. Bu noktada sizlere de emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Yalnız taştan duvar olmaz. Bir şeyler başaracaksak yine birlikte başaracağız. Ben de beraber çalıştığımız 5 yıl için haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Ben de hakkımı helal ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ayla Yüceer Can ve müdürler birlikte Başkan Gültekin Ayantaş’a vazo hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.