Akyurt'ta Eğitim Öğretim Sezonu Açıldı

2018 – 2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarda öğrencilerin ve velilerin heyecanı başladı.

18 Eylül 2018 Salı 12:06
Akyurt'ta Eğitim Öğretim Sezonu Açıldı

Akyurt’ta ise Kızık İlkokulu ve Ortaokulunda tören düzenlendi. Törene Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Belediye Meclis Üyeleri ve Kızık Mahallesi Muhtarı katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan Akyurt’ta 7 bin 100 öğrenci, 478 öğretmen ile eğitim öğretime başlandığını, 30 Eğitim Kurumu, 1 Halk Eğitimi Merkezi ve 8 Özel Eğitim kurumu olmak üzere 39 kurumunun olduğunu ve amaçlarının öğrenci sayısı ve hizmet kitlesi ile birlikte eğitim kalitesini de artırmak olduğunu söyledi. İlçede ilkokullarda sınıf başına 28, genel orta öğretimde 23, mesleki ve teknik eğitimde ise 21 öğrenci ortalaması olduğunu belirten Aycan, bu verilerin Türkiye ve Ankara ortalamasının altında olduğunu vurguladı. Ayrıca ilçe merkezinde 32 derslikli temel eğitim okulu inşaatı ve ortaöğretim okulu inşaatının başlaması nedeniyle okul arsalarının yatırıma hazırlanmasında emeği geçen Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’a ve Ankara Valisi ve Milli Eğitim Bakanı ile aralarındaki iletişimi sağlayan Akyurt Kaymakamı Osman Altın’a teşekkür etti.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında “Göreve geldiğimiz yıllarda Akyurt’taki toplam derslik sayısı 80 civarındaydı. Bugün 285 dersliğe ulaştık. Önümüzdeki sezon bu sayıya 50 derslik daha eklenecek. Akyurt’ta un var, yağ var, şeker var, helva yapmak için her şart mevcut. Öğretmen sayısı tamam, okulların fiziki imkanları yeterli. Geriye tek bir ayak kalmış, o da öğrenci ve veli ayağı. Akyurt’ta okur – yazardan ziyade üniversiteyi kazanma oranlarına bakıldığında oranın düşük olduğunu görüyoruz. Aileler çocuklarını okula gönderip, eğitim durumunu takip etmezse başarı oranı düşük olur. Öğretmen arkadaşlarımızla öğrenci velileri sürekli irtibat halinde olursa ve öğrenciler aileleri tarafından takip edildiğini bilirse başarı artacaktır. 17 yıl eğitim camiasında yer aldım. Problemli her öğrencinin ailesinde de problem olduğunu gördüm. Bunun ortadan kalkması için öncelikle ailedeki problemin çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılı öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Akyurt Kaymakamı Osman Altın da “Bir toplumu şekillendiren, toplum halinde bir arada yaşama kültürünü öğreten, o toplumun milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerini daha küçük yaşlardan yetişkinliğe kadar insan hayatına aşılayan okullarımız bizler için vazgeçilmezdir. Okullarımızı dört duvardan ibaret olarak görmemek gerekir. Burada esas olan öğretmenlerimizin çabası ve emeğidir. Bize düşen ise öğretmenlerimizin bu çabasına her türlü desteği vermektir. İnşallah çocuklarımızın gözlerindeki bu heyecanla, sezon sonuna kadar çok başarılı bir eğitim öğretim sezonu geçirir ve takdirnamelerle öğrencilerimizin sevinçlerine ortak oluruz.” diye konuştu.

Törende öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından her öğrenciye Akyurt Belediyesi tarafından kırtasiye seti hediye edildi. Protokol üyeleri sınıfları da gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Anahtar Kelimeler:
Akyurt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.