Altındağ, Başkentin Markası Oluyor!

Gerçekleştirdiği kentsel ve sosyal dönüşümle Türkiye'ye örnek olan Altındağ Belediyesi, dönüşüm konusundaki teşviklerini sürdürüyor.

23 Şubat 2018 Cuma 14:53
Altındağ, Başkentin Markası Oluyor!

Bazı mahallelerde dönüşümün hızlanması için müteahhitlere kolaylıklar getiren Altındağ Belediyesi, bir mahalleyi daha kapsama alanına aldı. Alınan meclis kararıyla birlikte Plevne Mahallesi'ne yapılacak inşaatlarda da, müteahhitlerin belediyeye ödediği hizmet ücreti, bir yıl boyunca alınmayacak. Amaç bölgedeki yapılaşmanın hız kazanmasını sağlamak...

Plevne Mahallesi de uygulama kapsamına alındı 2005 yılından beri Ankara'da dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, imar planı tamamlanan mahallelerde yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için önemli adımlar atmayı sürdürüyor. İlçede görev yapan müteahhitlere daha önce büyük kolaylıklar sağlayan Altındağ Belediyesi, bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre önce Önder ve Ulubey Mahallesi'nde için gerçekleştirilen uygulama Plevne Mahallesi'nde de hayata geçirildi.

Altındağ Belediyesi, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 97. Maddesi gereğince Plevne Mahallesi'nde inşaat yapan müteahhitlerden bir yıl süresince belediye hizmet ücreti almayacak. Bölgedeki müteahhitlere sunulan avantajlar sadece bununla sınırlı değil. Ayrıca tüm röperli kroki onay ücretinde ve fotoğraf tasdik ücretinde de indirime gidildi. Bu sayede Altındağ'ın hemen hemen her yerinde olduğu gibi Plevne Mahallesi'nde de dönüşümün hız kazanması amaçlanıyor.



 

Anahtar Kelimeler:
AltındağBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.