Altındağ Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu hizmete girdi

Altındağ’da ihtiyaca yönelik yatırımlar yapmayı sürdüren Altındağ Belediyesi, ailelerinden ayrılarak okumak için Ankara’ya gelmiş, Altındağ sınırları içinde konaklayacak öğrencileri de unutmadı.

16 Ekim 2018 Salı 13:44
Altındağ Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu hizmete girdi

. Altındağ Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu, ilçenin yeni cazibe merkezi olan Gültepe Mahallesi’nde hizmete açıldı. Öğrenci yurdunun bu yıl ilk kez hizmet vermeye başladığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Ailelerinden uzakta öğrenim görecek, 24 saat güvenlikli, temiz ve konforlu bir yer arayışında olan kız öğrencileri yurdumuza bekliyoruz. Kızlarımız eğitimlerine ve derslerine odaklansın, ailelerin de gözü arkada kalmasın.” dedi.

“Öğrenci yurdumuzda her detayı düşündük.”

Öğrenci yurdunun özellikleri hakkında bilgiler de veren Başkan Tiryaki şunları kaydetti:

“Üniversite öğrenimi insanın hayatındaki çok önemli bir süreç, adeta bir dönüm noktası… Hele bir de, üniversite okumak için ailenizden ayrılıyor, bambaşka bir şehre geliyor ve yepyeni bir hayata başlıyorsanız, daha da önemli… Üniversitede okuyacak bir gencin kişisel ve sosyal gelişimi açısından olduğu kadar, akademik açıdan başarılı olması için de barındığı yerden memnuniyet duyması gerekli. Bunun için öğrenci yurtlarımızda gereken her şeyi düşündük. 2 bloktan oluşan, 300 kişilik Kız Öğrenci Yurdumuzda ferah odalar, her odada banyo, WC ve 24 saat sıcak su imkanı, 24 saat hizmet veren revir, ücretsiz çamaşır yıkama ve ütü imkanı, her oda için özel buzdolabı, doğalgazlı ısıtma sistemi, her katta çalışma odası ve sınırsız internet, spor salonu ve donanımlı konferans salonu, asansör, jeneratör, güvelik görevlileri, mescid, kantin, yemekhane, otopark, elektronik kartla oda girişi ve kamera sistemi bulunuyor.”

“Bu memlekete hayırlı olacak evlatlar belki de bu yurtlardan çıkacak.”

Bu memlekette eğitim gören her öğrencinin iyi koşullarda eğitim görmesinin, hem kendi gelecekleri hem de ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki “Gençlerimizin okuyup başarılı olmaları, üniversite eğitimlerinin sıkıntısız ve sorunsuz geçmesi bizim tek isteğimiz… Bu memlekete hayırlı olacak evlatlar belki de bu yurtlardan çıkacak. Onlara en iyi koşulları sunmak, evlerindeymiş gibi rahat ettirmek, ailelerinin de güvenini kazanmak bizim için çok önemli.” dedi.

Başkan Tiryaki, kız öğrencilere ve ailelerine yerinde görmek ve bilgi almak için bir an önce yurtla iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Altındağ Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu nerede?

Gültepe Mahallesi Babür Caddesi No: 113

Tel: 0 312 503 35 75

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.