Beypazarı'nda dolu ekili alanlara zarar verdi

- Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, cuma günü öğle saatlerinde etkili olan dolu nedeniyle ekili alanlarda zararlar meydana geldiğini söyledi.Ateş, Ziraat Odası olarak dolunun ardından çiftçilerle temasa geçtiklerini...

26 Mayıs 2019 Pazar 15:15
Beypazarı'nda dolu ekili alanlara zarar verdi

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, cuma günü öğle saatlerinde etkili olan dolu nedeniyle ekili alanlarda zararlar meydana geldiğini söyledi.

Ateş, Ziraat Odası olarak dolunun ardından çiftçilerle temasa geçtiklerini belirterek, görüştükleri üreticilerin kendilerine, dolunun ekili alanlara zarar verdiğini söylediğini ifade etti.

Bunun üzerine çalışmalara başladıklarını anlatan Ateş, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sayın Kaymakamımızı bilgilendirdik. Dün de arazilerde incelemede bulunduk. Gerçekten durum vahimdi." dedi.

Ateş, cuma gününden bu yana çalışma yaptıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Dolu yeşil sebzeleri tamamen parçalamış. Tarlalarda ekili bulunan marullarda delik deşik olmuş. Çiftçilerimiz için ne yapılması gerekiyorsa o adımı atacağız. Yapılan çalışmalarda, ilçe genelinde 15 bin dekar ekili alanda hasar olduğunu tespit ettik. Ziraat Odası olarak, bundan sonra çiftçilerimize TARSİM sigortasını önereceğiz. Bizim çiftçimiz, anasından, dedesinden, babasından kalan tarlaları ektiği için, tarlaların kendi üzerine intikali olmadığından dolayı sigorta yaptıramıyor. Bunun öncelikli olarak çözüme kavuşmasını istiyoruz."

Son Güncelleme: 27.05.2019 09:17
Anahtar Kelimeler:
BeypazarıDoluEkili Alan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.