Çanakkale Gezileri Başladı

Akyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale gezisi ödüllü kitap okuma yarışmasının kazananları Çanakkale’ye gitti.

11 Haziran 2019 Salı 10:48
Çanakkale Gezileri Başladı

Kitap okuma yarışmasında ilk 250 kişi içerisine dahil olan öğrenciler Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın da katıldığı uğurlama töreni ile yola çıktı.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte geleneksel hale getirdiğimiz yarışmanın amacı çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Çanakkale tarihi alanlar gezisi ise bu alışkanlığı kazandırmada öğrencilerimize bir itici güç olacaktır. Çanakkale’ye gittiklerinde, rehber eşliğinde şehitlikleri gezen öğrenciler, 104 yıl önce atalarımızın hangi şartlarda vatanı savunduğunu, yokluk içerisinde nasıl destan yazdıklarını öğrenecek, hayatları boyunca oradaki ruhu akıllarından çıkarmadan, o bilinçle çalışacak ve vatanımızın geleceğini şekillendirecekler. Bizler bu yarışma ile geleceğimizin temellerini sağlamlaştırmayı amaçladık. Kitap okuma alışkanlığını da erken yaşta kazandırdığımızda her biri birer fidan olacak, bu memleketin toprağını bir arada tutan büyük bir ormana dönüşecekler. Öğrencilerimizi dualarla yolcu ettik. Yolları, bahtları ve zihinleri açık olsun.”

Günde 2 otobüs ile Akyurt’tan Çanakkale’ye toplam 4 sefer düzenlenecek ve öğrenciler unutamayacakları bir geziye katılmış olacaklar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.