Çubuk Festivale Hazır! Hangi Sanatçılar Sahne Alacak?

Çubuk Festivali'nde hangi sanatçılar sahne alacak? Detaylar haberimizde...

25 Ağustos 2017 Cuma 14:42
Çubuk Festivale Hazır! Hangi Sanatçılar Sahne Alacak?

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 14-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde ünlü sanatçılardan Funda Arar, Kıraç ve Turgay Başyayla geleceğini söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, festival alanı olacak Çubukabad Parkı yakınında bulunan Doğal Bahçemde düzenlediği basın toplantısında, ulusal ve uluslararası katılımcılarla birlikte kültürel etkinliklere ağırlık verecekleri festivalin yeni festival alanında yeni sunumlarla yapılacağını söyledi.

-BU YILKİ FESTİVALDE İLKLER YAŞANACAK!

Festivalin ticaretin yanı sıra tanıtıma ve ilçe turizmine de katkı sağladığını anlatan Başkan Acehan, bu yılki festivalde bir çok ilkler yaşanacağını aktardı.

Festival programı hakkında detaylı bilgi veren Başkan Acehan,“Festivalimiz her yönüyle Türkiye’nin en çok ilgi gören festivallerinden bir tanesidir. Ankara’dan ve Türkiye genelinden yüz binlerce misafirlerimiz festivalimiz için geliyor. Bu gelen misafirlerimize tüm ilçe halkız en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor. Dileğimiz şu ki inşallah her sene olduğu gibi yine bu senede buraya gelen misafirlerimize Çubuk’u en güzel şekilde tanıtırız. Festivalimize bu yıl de yerel ve ulusal bir çok sanatçımız katılacak. Bu sanatçılarımızdan bazıları Funda Arar, Kıraç, İsmail Altunsaray, Turgay Başyayla, İbocan, Aysel Yakuboğlu, Erol Şahin, Cengiz Taşkent, İbrahim Altınışık, Çiğdem Gürdal ve Çubuklu İbo’dur. Festivalimize Kardeş şehirlerimizden Maglaj, Zonguldak, Rize ve Antep’den folklor grupları gelecek. Bu festivalimizin en büyük özelliği yaklaşık 50 dönümlük alana sahip kendi festival alanında yapılıyor olmasıdır” dedi.

-BELİRLENEN FİYATLARDAN TURŞU SATIŞLARI OLACAK

Turşu çeşitleri ve fiyatları hakkında da bilgi veren Acehan, kimsenin turşu kurmaya zahmet etmesine gerek olmadığını, Çubuk'ta yeteri kadar turşu hazırlandığını belirterek, “Bir numara salatalık turşusunun 2 kilogramının fiyatı 10 lira, 3 kilogramı 15 lira, türlü turşunun 5 kilogramı 15 lira olarak belirlendi. Biz festival süresince belirlenen fiyatlardan turşuların satılmasını sağlayacağız. Ayrıca turşu sezonun başından başlayarak festival sonuna kadar gece gündüz turşu üretim yerlerinde denetimleri artırarak daha kaliteli ve hijyenik üretim yapılması için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttükleri ortak projeden de bahseden Başkan Acehan, ‘’Üreticilerimize belediye olarak öncülük yapmak için kurduğumuz atölyede turşuları teneke ve çömlek kaplarda kurulmasını sağlayacağız. Satışların da cam kaplarda yapılmasını istiyoruz. Biz belediye olarak bunu başlattık inşallah diğer üreticilerimiz de buna yönelirler” dedi.

-HER TÜRLÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI!

Festival için en üst düzeyde güvenlik önlemleri alındığını söyleyen Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ise, “Festival için her türlü güvenlik önlemleri alınmış durumda. Festival alanına girişler sadece 4 giriş kapısından kontrolü bir şekilde yapılacak” diye konuştu.

Festivale tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla hazır olduklarını dile getiren Çenet, “Çubuk ilçemize mal olmuş ve ünü Ankara’nın sınırlarına taşmış, bütün ülkemizde bilinen turşumuzu ve bunu bu hale getiren çiftçimizin, köylümüzün emeğinin karşılığını aldığı güzel bir festival olur inşallah. Biz Çubuk’u bütün Ankaralıların hizmetine açmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl bir ilkte yaşanıyor. Festival alanı için yapılan Çubukabad parkı bu festivalde hizmete girecek” ifadesini kullandı.

Toplantının ardından Başkan Acehan, Çiğtanem Kreşinde eğitim alan çocuklarla birlikte tarlada salatalık toplayıp turşu kurdu.

Renkli görüntülere sahne olan turşu kurulumunun ardından ilçenin yöresel ürünlerinden Taşpınar Karpuzunu kesen Başkan Acehan, basın mensuplarına karpuz ikram etti.

Çubuk Agat taşının da tanıtımını yapan Başkan Acehan, katılımcılara agat taşından yapılmış kolye ve turşu hediye etti.

Ek alanı

Son Güncelleme: 27.08.2017 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.