Durak yeşile büründü

Başkentray Projesi’nin hizmete geçmesiyle birlikte, Mamak Belediyesi tarafından başlatılan yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

19 Ekim 2018 Cuma 10:19
Durak yeşile büründü

Başkentray’ın ilçe sınırları içerisinde kalan hattında yapılan çalışma kapsamında Mamak Caddesi üzerinde 8 bin 821 metrekare yeşil alan, dinlenme alanları ve 7 bin 628 metrekarelik alandan oluşan 233 araçlık otopark vatandaşın hizmetine sunuldu. Çalışma kapsamında yeşil alan, fitness alanı, çocuk oyun alanı, koşu yolu, süs havuzu, pergole, kamelya ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

 

Yeşilin tüm tonları Mamak’ta

İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen yıl daha da arttığının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 10 yılda 150 park yaparak vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydetti. Hizmete sunulan yeni parklarla birlikte Mamak’ta park sayısının 354’e yükseldiğini belirten Akgül, “Yeşil alanlar, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin önemli göstergelerinden biridir. İlçemizde bu değişime katkı sağlayan önemli merkezlerden biri. Bir proje yapılırken ilk planladığımız yeşil alanlar oluyor. Başkentray Projesi tamamlanır tamamlanmaz büyük bir alan çıktı ortaya. Bizde bu alanı yeşil alan ve otopark olarak değerlendirerek vatandaşımızın hizmetine sunduk” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Başkentray
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.