En güzel kardan adamlar Altınköy’de yapıldı

Ankara’ya kar yağdı, Altınköy Açık Hava Müzesi öğrencilerin istilasına uğradı. Özel Muradiye Erkek Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, kardan adam yapmak için soluğu Altınköy’de aldı. Karın en çok yakıştığı yerlerin başında gelen Altınköy’ün inanılmaz doğa manzarasına, bir de kardan adamlar eklendi.

10 Ocak 2019 Perşembe 14:28
En güzel kardan adamlar Altınköy’de yapıldı

Yaklaşık 30 lise öğrencisi, en güzel kardan adamı yapmak için adeta birbiriyle yarıştı. Önce gruplara ayrılan öğrenciler, soğuk havaya aldırış etmeden harekete geçti. Kardan adamların gövdesini oluşturacak kar birikintileri küreklerle kovalara kondu. Bir yüzeyi tamamen düz olan kar küreme malzemelerini de kullanan öğrenciler, kardan adamlara en estetik hali vermek için büyük çaba harcadı. Öğrenciler, kardan adam etkinliğinde yaratıcılıklarını da gözler önüne serdi. Kardan adamların burnunu, gözlerini, kaşlarını, saçlarını ve düğmelerini yapmak için havuç, kömür, ağaç dalı, atkı, bere ve karton bardaklardan faydalanan öğrenciler, doyasıya eğlendi. Öğrenciler, karların üzerinde yuvarlanarak kartopu oynamayı da ihmal etmedi.

Öğrenciler Altınköy’e bayıldı

Özel Muradiye Erkek Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden Emin Furkan Özbek, Altınköy’e olan hayranlığını dile getirdi. Furkan, Altınköy’de gönüllü olarak çalıştığını belirterek bölgeye gelen turistlere rehberlik yaptığını söyledi. Altınköy’ün mutlaka görülmesini isteyen Furkan, bu tür yerlere ihtiyaç duyulduğunun da altını çizdi.

Bir diğer öğrenci Selim Erdoğan ise duygularını şöyle aktardı: “Ankara’da değil Türkiye’de böyle bir yere rastlamak imkânsız… Burası yazın bir başka güzel kışın bir başka güzel. Şu doğa manzarasına bir bakar mısınız? Kartpostal gibi… Ankara’nın öteki ucundakiler bile mutlaka buraya gelmeli.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.