Fide desteği çiftçinin yüzünü güldürdü

Kahramankazan Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik verdiği sebze fidesi desteğini bu yıl vermemesi üzerine harekete geçti. Kahramankazan Belediyesi, yoğun bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip ilçedeki çiftçilerin mağdur olmaması için çiftçilere sebze fidesi desteği verecek. Çiftçiler, belediyenin fide desteği uygulamasından memnuniyet duyduklarını belirtirken, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, “Çiftçilerimizi mağdur ettirmeyeceğiz. Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

10 Mayıs 2019 Cuma 10:30
Fide desteği çiftçinin yüzünü güldürdü

Kahramankazan Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik gerçekleştirdiği sebze fidesi ve tohumu desteği uygulamasını bu yıl yapmayacak olması üzerine harekete geçti.

Domates, biber, patlıcan, salatalık

Kahramanakazan Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olan ilçedeki çiftçilerin, ekim zamanı öncesinde mağdur olmaması için kolları sıvadı. Belediye bu kapsamda, ilçede faaliyet göstere çiftçilere sebze fidesi desteği uygulaması başlattı. Belediye, çiftçilere yönelik, domates, salatalık, biber ve patlıcan fidesi desteği verecek. Bu fideler arasında 5 ayrı biber ve 3 ayrı domates çeşidinin fidesi yer alacak. Kahramankazan Belediyesi, bu kapsamda ilk etapta 1 milyona yakın fideyi ilçedeki çiftçilerle buluşturmayı hedefliyor. Fide desteği uygulamasından yararlanmak isteyen çiftçilerin, Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları yeterli olacak. Böylece Kahramankazan’daki çiftçiler yaklaşan ekim zamanı öncesinde mağdur olmayarak, geçim kaynakları olan tarlalarını ekebilecek.

Çiftçilerin yüzü güldü

Kahramankazanlı çiftçiler, Kahramankazan Belediyesi’nin kendilerine sağlamış olduğu fide desteği uygulamasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, tarlalarını fidelerle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Tarlaların ekim zamanının önümüzdeki günlerde başlayacağını anlatan çiftçiler, sebze fidesi desteğinin tam zamamında yetiştiğini ve yüzlerini güldürdüğünü kaydetti. Çiftçiler ve üreticiler, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’a kendilerine verdikleri destekten ve yaşayacakları mağduriyetin önüne geçmesinden dolayı teşekkür etti.

Çiftçimizi mağdur ettirmeyeceğiz

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kahramankazan’ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, çiftçi ve üreticilerin her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Tarlaların önümüzdeki günlerde ekilmeye başlayacağının altını çizen Başkan Oğuz, “Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu uygulama da bunun bir göstergesi. Çiftçilerimizi mağdur ettirmeyeceğiz. Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin her zaman yanında olacağız. Fide desteğinden faydalanmak isteyen çiftçi ve üreticilerimiz Kırsal Hizmet Müdürlüğü’müze başvurabilirler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.