Gagauzya'ya yapılan Gençlik Merkezi Emine Erdoğan tarafından açıldı

Önceki gün Altındağ Belediyesi tarafından, Gagauz Türkleri'nin yaşadığı Gagauzya Özerk Yeri'ne kazandırılan yatırımların açılışları, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından törenle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan restorasyonu Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Kültür Evi’nin açılış kurdelasını keserken, Gençlik Merkezi'nin açılışını ise, Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan yaptı. Erdoğan, bölgeye böylesine anlamlı bir yatırım yaptığı için Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti.

19 Ekim 2018 Cuma 15:07
Gagauzya'ya yapılan Gençlik Merkezi Emine Erdoğan tarafından açıldı

Gagauzya Özerk Yeri halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olduğu gibi, Emine Erdoğan hanımefendiye de büyük ilgi gösterdi. Bölge halkı tarafından ellerinde Türk bayrakları ve coşkulu sevgi gösterileri ile karşılanan Emine Erdoğan, Moldova'da Türkçe konuşan insanlarla karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gagauz halkının Türkiye ile olan bağlarına değinen Emine Erdoğan “Bu merkez sayesinde bu topraklarda yetişen yeni nesil, gençler ve çocuklar, Türkiye ile bağlarını koparmayacak, Türkçe’yi unutmayacaklar.” dedi.

Gagauz çocukların yüzü güldü

Merkezdeki çocuklarla da yakından ilgilenen Erdoğan, onların sevgi gösterilerine kayıtsız kalmadı. Gagauz çocukların yerel şarkılarını dinleyen ve dans gösterilerini keyifle izleyen Erdoğan, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklarla dama oynayan, seramik atölyesinde birlikte boyama yapan Emine Erdoğan, gönülleri fethetti. Erdoğan daha sonra, Moldova Cumhurbaşkanı’nın eşi Galina Dodon ile birlikte kalp şeklinde seramik kalıplara el izini çıkardı.

Gençlik Merkezi Gagauz gençlere kucak açtı

Gagauz gençlere ve çocuklara kucak açan 3 katlı modern yapı, bünyesinde bulunan oyun salonu, sınıfları, internet salonu, kütüphanesi ve çok amaçlı salonları ile Gagauz halkının büyük beğenisini topladı. Zamanı verimli değerlendirmek, derslere yardımcı olacak kurslara katılmak, sanat, spor ve kültürel aktivitelerle dolu bir hayata adım atmak isteyen Gagauz gençler ve çocuklar, Gençlik Merkezi’ne büyük ilgi gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
Gagauzya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.