Mamak Belediyesi’nde taşeron işçiler için kadro sınavı başladı

Mamak Belediyesi, bünyesinde çalıştırdığı 1446 personelin sürekli kadroya geçişleriyle ilgili sınav dönemini başlattı.

19 Mart 2018 Pazartesi 12:20
Mamak Belediyesi’nde taşeron işçiler için kadro sınavı başladı


Mamak Belediyesi taşeron işçilerin kadroya geçiş başvurularının sona ermesiyle birlikte bünyesinde çalıştırdığı 1446 personelin sürekli kadroya geçişleriyle ilgili sınav dönemini başlattı. Taşeron çalışanlar için yapılan düzenlemeyle kadroya geçiş hakkı tanınan personel, uygulamalı sınava tabi tutuluyor. 5 gün sürecek uygulamalı sınavın sonuçları ise 26 Mart Pazartesi günü açıklanacak.
YETENEK VE EHLİYET DÜZEYİ ÖLÇÜLÜYOR
Yaklaşık bir milyon taşeron işçiyi yakından ilgilendiren kadroya geçiş sürecinde, belediyede çalışan 1446 taşeron işçi için uygulamalı sınavı başlattıklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sınavda çalışanlarımızın görev yaptığı alanda yetenek ve ehliyet düzeyi dikkate alınarak göstermesi beklenen tutum, davranış ve hareketleri ölçüyoruz. Özetle personelimiz hangi alanda çalışıyorsa o alanı kapsayan uygulamalı sorular soruyoruz. Sınav sonuçlarının ilanından sonra ise, 2 Nisan günü personelimizin kadro geçişleri yapılmış olacak. Personelimiz özlük hakları, bundan sonra kurulacak Mamak Belediyesi Personel Limited Şirketi ile garanti altına alınmış olacak” dedi.
YETKİ VE YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ DEĞERLENDİRİLDİ
Sınavının başarılı geçtiğini kaydeden Mamak Belediyesi Güvenlik Personeli Burak Ayvalı, “Uygulamalı bir sınava tabi tutulduk. Bir güvenlik personelinin çalıştığı kurumda nelere dikkat etmesi gerektiği, üst arama, can ve mal güvenliği gibi alanıma dair sorularla karşılaştım. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve Belediye Başkanımız Mesut Akgül ‘e teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.