Minik Ahmet'in İsmi Kütüphane'de Yaşatılacak!

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmeni Turgay Gümüş'ün kanserden kaybettiği 5 yaşındaki oğlu Ahmet Eren için kurduğu kütüphanenin açılışına katıldı. Ak, “Çağımızın hastalığı olan kanserle mücadelede daha duyarlı olmalıyız. Bu anlamda hassas davranışıyla örnek olan Turgay öğretmeni tebrik ediyor, minik Ahmet’e Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

10 Ocak 2019 Perşembe 14:22
Minik Ahmet'in İsmi Kütüphane'de Yaşatılacak!

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 2016 yılında 5 yaşındayken kanserden yaşamını yitiren Ahmet Eren Gümüş adına babası edebiyat öğretmeni Turgay Gümüş tarafından Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kurulan kütüphanenin açılışına katıldı. Okul müdürü Abdullah Kılıç tarafından kapıda karşılanan Ak, açılış için hazırlanan salona geçti. Programda kanserle mücadele için neler yapılması gerektiğini anlatan ve Ahmet Eren Gümüş’ün fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Kanserden ölen çocuklar için hazırlanan şiir dinletisinin ardından, Turgay Gümüş’ün oğlu Ahmet Eren Gümüş için yazdığı şiiri okul öğrencilerinden Meryem Demiradam okudu.

“ESERLERİMİZLE ANILMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ OLMALI”

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bugün güzel ve hayırlı bir çalışman açılışını yaptık. Evladının ismini yaşatmak isteyen Turgay öğretmenin oğlu Ahmet Eren için kurduğu kütüphaneyi hizmete açtık. Ölüm bir şekilde insanoğluna geliyor. Bazen beklenmedik bir şekilde bazen de olağan bir süreç içerisinde. Acıların en büyüğünün evlat acısı olduğu söylenir. Sevgili peygamberimiz ümmetin acısını üzerinde taşırken dahi evlat acısı yaşamıştır. Bir babanın oğlunun anısını yaşatmak için kütüphane açması oldukça anlamlı. Bizler de arkamızdan hayırla yâd edilen işler yapmak mecburiyetindeyiz. Eserlerimizle anılmak en büyük hedefimiz olmalı. İyi anılmak için Allah’a, dinimize, ülkemize ve milletimize güzel işler yapan insanlar yetiştirmek hayırlı işlerin en önemlisidir. Bu anlamda evladını hayırlı bir işle yaşatan Turgay Gümüş hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

“MANEVİ KANSERDEN UZAK DURMALIYIZ”

Asıl mesele manevi kanserden uzak durmak diyen Ak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Maalesef çağımız manevi kanser üretmeye uygun hale geldi.  Maneviyatımızı, insanlığımızı yok edecek; değerlerimizi yıpratacak durum ve davranışlardan uzak durmamız lazım. Özellikle gençlerimizin sosyal çevreye ve oradan öğrendiklerine dikkat etmesi gerekiyor. Ailede başlayan okulda ve sosyal çevrede devam eden öğrenme sürecinde iyi şeylere meyletmek geleceğimizi inşa etmekte oldukça önemli bir yere sahip. Bu anlamda öğrencilerimizi ve gençlerimizi iyi eğitimli hale getirmemiz lazım. Kütüphane açma fikri bize iletildiğinde ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı söylemiştik. Bugün de neticelenmiş bir hayırlı işin açılışını yaptık. Kütüphaneden her kitap alındığında Ahmet Eren için okunacak Fatiha onun amel defterini hiç kapatmayacak. Turgay hocamızı ve okul yönetimini tebrik ediyorum. Minik yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum.”​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.