Neşeli Minikler Turşu Kurdu!

Keçiören Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Neşeli Minikler Kreşi, öğrenmeyi uygulamalı aktiviteler ile pekiştirmeye devam ediyor.

15 Ekim 2018 Pazartesi 09:32
Neşeli Minikler Turşu Kurdu!

Kış hazırlıklarının yapıldığı bugünlerde neşeli minikler öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları turşu malzemeleri ile turşu yapımını öğrendiler. Kavanozlara dikkatli bir şekilde malzemeleri koyarken, turşunun neden yapıldığını da görme imkanı yakaladılar. Hem üretime teşvik eden hem de günlük yaşam becerisi kazandıran etkinlikle minikler eğlenceli dakikalar yaşarken, kendi kurdukları turşu ile kışa hazırlanmanın da mutluluğunu yaşadılar. Kavanozun kapağını sıkıca kapatan çocuklar, turşu olana kadar beklemek gerektiğini de öğrendiler. Turşu ile ilgili bilgileri dinleyen minikler, tadını merak ettiklerini de dile getirdiler.

Çocukların öğrenmelerini uygulama ile desteklediklerine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu gibi etkinliklerle günlük yaşam becerileri, neden – sonuç ilişkisini görme, sabır ve tatma duyularının gelişmesinin yanı sıra üretimin bir parçası olmayı da çocuklara öğrettiklerini vurguladı. ​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.