Türkiye’nin ilk ve tek satranç koleksiyonu Hamamarkası'nda

Hamamarkası’nda bulunan, Guinness rekorlu Türkiye’nin ilk ve tek satranç koleksiyonu Gökay Vakfı Satranç Müzesi, Başkent’in kültürel değerlerini yansıtan çalışmalara imza atıyor.

26 Kasım 2016 Cumartesi 12:34
Türkiye’nin ilk ve tek satranç koleksiyonu Hamamarkası'nda

Açıldığı günden itibaren farklı etkinliklere imza atan ve Başkent’in yeni etkinlik mekanı olarak da hizmet veren 105 ülkeden 590 satranç takımının sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, kuruluşunun 1. Yılında Başkent’e özel ve kalıcı bir armağan vermeye hazırlanıyor. 

Gökyay Vakfı Ankara’nın kültürel, tarihi ve geleneksel değerlerini temsil eden bir satranç takımı olması amacıyla bir tasarım yarışması düzenledi. Üniversitelerde bilgilendirme toplantıları yapıldı ve yarışmaya katılmak isteyenler müzeye davet edildi. Ankara Temalı Satranç Tasarım Yarışması estetik, görsel bütünlük, duygulara hitap ve çekicilik kriterlerine göre değerlendirilecek. Tasarım yarışması ile Ankara’nın turizm potansiyeline de katkı sağlaması hedefleniyor.

“Hedefimiz Ankara’nın Değerlerini Satranç Tahtasına Taşımak”

Ankara’nın başkent oluşunun 92. yıldönümünde açılışı yapılan satranç müzesi başkenti temsil eden yapıları, kültürel, mitolojik ve etnografik değerlerini satranç tahtasında buluşturacak.  Dünyadaki birçok şehri temsil eden satranç takımları olduğunu vurgulayan Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay,  “Türkiye’nin başkentini temsil eden bir satranç takımı yok. Müzemizin kuruluş yıldönümünde Başkent Ankara’ya özel ve kalıcı bir armağan vermek istedik. Hedefimiz Türkiye’nin tüm değerlerini satranç tahtasına taşımak” dedi.

Son Güncelleme: 26.11.2016 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.