Veysel Tiryaki'ye Bir Destek de Bosna Hersek'ten Geldi

Cumhur İttifakı Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki’ye 2 bin kilometre öteden destek geldi. Bosna Hersek’in Visoko kenti Belediye Başkanı Amra Babiç, Veysel Tiryaki’ye destek vermek için Ankara’ya gelerek Yenimahalleliler ile buluştu. “Visoko halkı canı gönülden Veysel Tiryaki’yi seviyor ve destekliyor” diyen Amra Babiç, “Veysel Tiryaki belediyecilik anlayışı ile bize öğretmen oldu ve biz onun anlayışı ile Visoko’da belediye yönetmeye gayret ediyoruz. Yenimahalleliler çok şanslı çünkü Türkiye’nin en iyi en başarılı belediye başkanına sahip olacaklar” diye konuştu.

14 Şubat 2019 Perşembe 10:50
Veysel Tiryaki'ye Bir Destek de Bosna Hersek'ten Geldi

Yenimahalle’de seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Veysel Tiryaki, Kentkoop Mahallesi’nde Batıkent sakinleri ile buluştu. Yüzlerce Batıkent sakinin katıldığı gecede, Veysel Tiryaki, 15 yıllık bir referans ile Yenimahalle’ye geldiğini aktardı. Amra Babiç’in Batıkentlilere yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşayan Tiryaki, desteklerinden dolayı Babiç’e teşekkür etti. “Birlik ve beraberlik ruhu ile Yenimahalle’de modern ve dinamik bir yönetim anlayışının temellerini atıyoruz. Yenimahahalle'ye en iyi hizmeti kim verecekse Allah ona nasip etsin. Bizim dilimiz kardeşlik dili, barış dili. Arzumuz, yeni nesil bir belediyecilik anlayışı ile daha güzel bir Yenimahalle” diyen Veysel Tiryaki şu ifadeleri kullandı:

BOSNA HERSEK’E KÜLTÜR MERKEZİ İNŞA ETTİK

“Bosna Hersek’in önemli şehirlerinden biri olan Visoko bizim kültürümüzü, dinimizi yaşayan, Türkiye aşığı bir kent. Devletimiz Türkiye ile bağlarını güçlendirmek için birçok çalışma yapıyor. Biz de Altındağ’da yaptığımız kültür merkezlerinden birinin benzerini Visoko kentine yaptık. Özelikle genç neslin dilimizi öğrenmesine, Türkiye’yi tanımasına vesile olmak bizi mutlu ediyor.Destek olmak için Amra Babiç’in Ankara’ya gelmesi bizi ziyadesi ile mutlu etti.

Kaynaklarını doğru kullanarak sadece Altındağ’a değil, kültürümüzün, dilimizin yurt dışında da bilinmesi için yatırım yapabilmek belediye başkanı için ayrı bir mutluluk. Bosna Hersek, 100 yılın en değerli devlet adamlarından biri olan Aliya İzzetbegoviç’in bağımsızlığına kavuşturduğu, dedelerimizin geçmişte hüküm sürdüğü bir ülke.Ninesi Türk olan Aliya İzzetbegoviç’in vasiyeti ‘Bosna Herksek’i Türkiye’ye emanet ediyorum’ olmuştur. Biz de üstümüze düşen görevi elimizden geldiğince yapmak istedik.”

“VEYSEL TİRYAKİ, BELEDİYECİLİKTE BENİM İÇİN BİR ÖĞRETMENDİR”

“Bosna Hersek’ten 2 bin kilometre öteden Veysel Tiryaki’ye destek vermek için geldim” ifadelerini kullanan Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç ise şunları söyledi:

“2011 yılından beri Veysel Tiryaki ile dostluğumuz devam eder. Şehirlerimiz kardeş oldu. Onun çalışmalarını yakından takip ediyorum ve örnek alıyorum. O belediyecilikte benim için bir öğretmen ve belediyecilik anlayışına ulaşmak istediğim bir şahsiyettir.

Veysel Tiryaki bizim şehrimizde bir kültür merkezi yaptı. Visoko halkı kültür merkezinden çok faydalanıyor. Biz Veysel Tiryaki ile tanıştığımızda, onun çok iyi bir belediye başkanı olduğunu duymuştuk. Tanıdıkça gördüm ki bence Türkiye’nin en başarılı, en iyi belediye başkanı Veysel Tiryaki’dir. Yenimahalle halkının da onu çok seveceğine eminim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.