Yenimahalle bayrama hazır

Yenimahalle Belediyesi, hizmet alanı içerisinde bulunan yaklaşık 240 cami ve mescit ile ilçeye bağlı birçok köy ve mahalledeki mezarlıklarda Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve temizlik çalışması yapıyor.

13 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
Yenimahalle bayrama hazır

Belediye ekipleri tarafından periyodik olarak yapılan temizlik ve bakım çalışmaları bayram öncesi hız kazandı. Vatandaşların daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri amacıyla ilçe sınırları içerisinde yer alan camilerin ve mescitlerin halıları süpürülüp kuru temizleme işlemi yapıldı, haşerelere karşı ilaçlama yapılarak camilerin daha güzel kokması için çalışma ekipleri tarafından gül suyu sıkıldı.

Mezarlıklar da çalışmalara dahil edildi

Yalnızca cami temizliği ile sınırlı kalmayan ekipler geniş kapsamlı bir çalışma ile yetki alanı içerisindeki mezarlıkları da temizledi. Bayramda yapılacak kabristan ziyaretleri öncesi Karayakaya, Memlik, , Yuva, İvedik, Yakacık ve Ergazi mezarlıklarını temizleyen ekipler, mezarlık çevresinde bulunan alanların temizlenmesi, yabani ot temizliği, çiçeklerin sulanması gibi çalışmalar yaparak mezarlıkları kuru otlardan ve çöplerden arındırdı.

Belediye ayrıca arife gününden başlamak üzere kabristan ziyareti yapmak isteyen vatandaşların faydalanması için bayram boyunca ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak. Ulaşım hizmetinden faydalanmak isteyenler 526 24 31- 32 no'lu numaralardan belediye ulaştırma amirliğini arayarak bilgi alabilecek.

“Asıl hedefimiz ibadethanelerimizin temiz kalması”

Yenimahallelilerin ibadetlerini temiz bir ortamdan geçirmelerini sağlamak için çalıştıklarını belirten Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar” Ekiplerimiz ayrım yapılmaksızın vatandaşlarımızın ortak buluşma noktası olan ibadethanelerin temiz kalması için yıl boyunca düzenli olarak çalışmalar yapıyor. Gerek ibadethanelerimizin gerekse ilçe sınırları içerisinde bulunan mezarlıklarımızın bayram süresince ziyaret sayısı arttığı için temiz ve bakımlı olarak kalmasını sağlamak bizim için çok önemlidir. Amacımız vatandaşlarımızın temiz bir ortamda dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlamaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.