Yenimahalle’de aileler kötü günlerinde yalnız bırakılmıyor

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların sadece iyi günlerinde değil kötü günlerinde de yanında olmaya devam ediyor. Cenazesi olan ilçe sakinlerinin acı gününde her türlü desteği veren belediyenin ilgili birimleri hizmette sınır tanımıyor.

23 Haziran 2018 Cumartesi 09:59
Yenimahalle’de aileler kötü günlerinde yalnız bırakılmıyor

Belediye’nin Cenaze İşleri Birimi,gece gündüz demeden, kimlik belgesi ile başvuran vatandaşların işlemlerini vakit kaybı olmaksızın yapıyor. Cenazesini Ankara dışına defnetmek isteyen cenaze yakınlarına ücretsiz araç ve şoför tahsis edilerek cenaze levazımatı ve kefen de vatandaşlara ücretsiz olarak veriliyor.

Acı günde yerinde hizmet

2018 yılının ilk altı ayında 1300 cenaze yakınının cenaze işlemi için ilçe sakinlerine hizmet sunan Yenimahalle Belediyesi, 450 ailenin gerekli evraklarını ve işlemlerini tamamlamak için mobil araçlar ile birlikte, doktor ve cenaze memuru eşliğinde acı gününde vatandaşı belediyeye getirtmeden evde hizmet verildi. Doktor kontrolü sonrasında ölüm belgesi oluşturulan cenazenin defin edilmesi için şehir içi yada şehirlerarası ulaşım hizmetleri de belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor.

“Mesafe ayrımı yapılmaksızın ulaşım hizmeti veriliyor”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşların kötü gününde belediye olarak gereken özenin gösterilip cenazelerin ulaşım ve evrak işlemlerini tamamlayarak bu zorlu süreçte bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek için çalışıldığını ifade etti. Yaşar “Şehir ve mesafe ayrımı yapmaksızın vatandaşlarımızın cenazelerini defin etmeleri için yakın yerlere araçla, uzak şehirlere de uçakla taşıma hizmeti veriyoruz. 2018 yılının ilk döneminde, cenazesini uzak şehirlere götürmek isteyen 96 ailenin ulaşım hizmetini, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan protokol gereği sağlamış bulunmaktayız. Verilen bu hizmetle vatandaşa zaman ve maddiyat açısından kolaylık sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yenimahalle Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.