"AB Bilim Karavanı" Kayseri'de

- Avrupa Birliği ile Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde hayata geçirilen "Bilim Karavanı", Kayseri'deki bir ortaokulda öğrencilere kapılarını açtı

13 Mayıs 2019 Pazartesi 13:34

KAYSERİ (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ile Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde hayata geçirilen "Bilim Karavanı", Kayseri'de öğrencilerle buluştu.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile AB Bilgi Merkezleri Ağının da desteğiyle, çocukların bilim ve yenilikçiliğe daha da yakınlaşması amacıyla hayata geçirilen "Bilim Karavanı", merkez Melikgazi ilçesi İbrahim Tennuri Ortaokulu'nda öğrencilere kapılarını açtı.

Proje eğitmeni mekatronik mühendisi Mert Güler, burada yaptığı açıklamada, Kayseri'nin 16. durakları olduğunu söyledi.

Kayseri'de 5 günde 5 okulu gezeceklerini ve yaklaşık bin öğrenciye ulaşacaklarını belirten Güler, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 20 şehirde 20 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Çocuklarla günümüz teknolojisi olan yazılım ve kodlama üzerine çalışmalar yapıyoruz. Onların yaş seviyelerine göre programlama dilleri var. Çocuklar bu programlar üzerinden robotları hareket ettiriyor. Aynı zamanda derslerde üç boyutlu yazıcı ve tasarım hakkında gençleri bilgilendiriyoruz. Şubattan bu yana Türkiye'nin her coğrafyasına gittik. Şu ana kadar yaklaşık 15 bin öğrenciye ulaştık. Gittiğimiz her ilde ortalama bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz."

Okuldaki programa, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de katıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.