CÜ'nün projesine TÜBİTAK'tan destek

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından hazırlanan proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destek almaya hak kazandı.CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Öğretim...

08 Mayıs 2018 Salı 11:30
CÜ'nün projesine TÜBİTAK'tan destek

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından hazırlanan proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destek almaya hak kazandı.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Buldur'un hazırladığı "Üçü Bir Yerde; Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi II" başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından ikinci kez desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" programı kapsamında desteklenecek olan ve bütçesi 78 bin 550 lira olan proje, haziran ayının son haftasında Eğitim Fakültesi bünyesinde, Buldur’un yürütücülüğünde üniversitenin farklı fakültelerinde görev yapan alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Buldur, birincisi 2017 yılında başarıyla tamamlanan ve yoğun ilgi gören projelerinin bu yıl da TÜBİTAK tarafından ikinci kez desteklemeye layık görüldüğünü ifade etti.

Proje kapsamında sağlık, kültür ve ekoloji temelli bir doğa eğitimi yürütüleceğini ve projede çeşitli disiplinlere ilişkin (Arkeoloji, Antropoloji, Biyoloji, Coğrafya, Fen Eğitimi, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Tıp, Veterinerlik) etkinliklerin yer alacağını aktaran Buldur, şunları kaydetti:

"Hedef kitleyi Sivas'ta sosyo-ekonomik düzey açısından dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda öğrenim gören ve akademik başarısı yüksek olan 30 öğrenci oluşturacak. Projenin temel amacı ise katılımcıların bilimsel okuryazarlık düzeylerini artırmak ve bilime bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamaktır."

Buldur, projeye destek veren CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.