ESOGÜ ile ALBİLA A.Ş. arasında protokol

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile ALBİLA Serum Biyolojik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını desteklemeyi içeren protokol imzalandı.Yurt dışına bağımlılığın...

24 Ocak 2019 Perşembe 12:55
ESOGÜ ile ALBİLA A.Ş. arasında protokol

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile ALBİLA Serum Biyolojik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını desteklemeyi içeren protokol imzalandı.

Yurt dışına bağımlılığın azaltılmasını, Türkiye'nin biyoteknolojik ilaç sanayisinin kullanımına sunulmak üzere yerli ve milli ürünler ortaya çıkarılmasını amaçlayan protokol, Rektörlük Senato Salonu'nda ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile ALBİLA İlaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu tarafından imzalandı.

Şenocak, üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir çalışma olacak protokol çerçevesinde ESOGÜ ve ALBİLA'daki bilgi birikimi ve teknolojik alt yapının karşılıklı kullanımıyla, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde yeni bir ortaklığın daha sağlanacağını belirtti.

İmza töreninde ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan da hazır bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.