NASA Juno'nun faaliyet süresini uzattı

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, Jüpiter keşif uydusu Juno'nun faaliyet süresinin 2021 yılının Temmuz ayına kadar uzatıldığını duyurdu.

09 Haziran 2018 Cumartesi 21:22
NASA Juno'nun faaliyet süresini uzattı

WASHINGTON / ANKARA (AA) - NASA'dan yapılan açıklamada, keşif görevini Şubat 2018'de noktalaması öngörülen uydunun 41 ay daha yörüngede kalacağı belirtildi.

Açıklamada, Juno'nun normal şartlarda Jüpiter çevresinde 14 günde tamamlaması planlanan yörünge yolculuklarının yakıt vanalarındaki bir arıza nedeniyle 53 günde bitirebildiği, bu sebeple uydunun başta hedeflenen bilimsel verileri toplayabilmesi için ilave süreye ihtiyaç duyacağı ifade edildi.

NASA, Juno misyonu için 2022 yılına kadar mali kaynak ayırmayı planlanıyor. Ana operasyonların Temmuz 2021'de sonlandırılmasının ardından veri analizleri ve misyon değerlendirme çalışmalarının 2022 başlarına dek süreceği öngörülüyor.

NASA'nın 2011'de uzaya fırlattığı Juno uydusu, Temmuz 2016'da Jüpiter'e vardığından bu yana gezegen yörüngesinde keşif faaliyetlerini sürdürüyor.

Muhabir: Emre Aytekin

Anahtar Kelimeler:
Bilim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.