Doğu Guta'ya saldırı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin abluka altında tuttuğu Doğu Guta'ya yönelik saldırıları devam ediyor.

20 Mart 2018 Salı 00:09
Doğu Guta'ya saldırı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, rejime ait askeri bir helikopter, Duma ilçesinde sivil yerleşim yerlerini bombaladı. Saldırıda 1'i çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi. Sivil Savunma, rejim ve Rusya'nın Duma'da gün boyu devam eden saldırılarında çok sayıda fosfor bombası kullandığını aktardı.

Rejim ve destekçisi Rusya'nın Doğu Guta'da bulunan Ayn Terma, Haresta  ve Arbin'e yönelik saldırılarında toplam 12 kişi hayatını kaybetti. Esed rejimi, dün gece saatlerinde Duma ilçesine klor gazlı saldırı  düzenlemişti. Gazdan etkilenen olmazken rejim ve Rusya'nın bölgeye yönelik son  iki gündeki saldırılarında Duma'da 13, Ayn Terma'da 7, Haresta'da 4 ve Arbin'de 1  sivil yaşamını yitirmişti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK), 24 Şubat'ta aldığı kararla  başta Doğu Guta olmak üzere Suriye genelinde siviller için insani ateşkes ilan  edilmesini istemişti. "Gecikmeksizin" hayata geçirilmesine hükmedilen ateşkesin  nasıl başlayacağı belirsiz kalmıştı.

Rusya, BMGK kararının ardından 27 Şubat'ta ateşkesin her gün  09.00-14.00 (TSİ 10.00-15.00) saatlerinde geçerli olacak şekilde başladığını ilan  edip, rejimin buna uyacağını ileri sürmüştü. BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu geçen hafta,  rejimin, Doğu Guta'da sivillere karşı kimyasal silah kullanmak, halkı açlığa  sürüklemek ve tıbbi tahliyeleri engellemek gibi bir dizi fiille savaş suçu  işlediğini duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.