Gazze'de ABD protestosu: 16 ölü, 300'ü aşkın yaralı

ABD'nin Kudüs'teki büyükelçilik binasının açılışı öncesinde, Gazze sınırında toplanan Filistinlilere İsrail askerleri gerçek mermilerle ateş açtı. Sınırdaki gösterilerde 16 Filistinli hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi de yaralandı.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 14:22
Gazze'de ABD protestosu: 16 ölü, 300'ü aşkın yaralı

ABD'nin Başkan Donald Trump'ın Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı aldığı İsrail'deki büyükelçilik binası, tepkilere rağmen bugün açılıyor.

ABD adına açılış törenine Başkan Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner’ın liderlik ettiği bir heyet katılacak.

Ivanka Trump, bu sabah paylaştığı Twitter mesajında, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve eşine, sıcak karşılama nedeniyle teşekkür etti.

Birçok ülke, açılışa katılmıyor

Törene davet edilen 86 ülkeden 32 ülkenin katılım sağlayacağı bildirildi. Avrupa’dan daveti kabul eden ülkelerin, Arnavutluk, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Ukrayna olduğu duyuruldu. Davete kesin olarak katılması beklenen 4 Avrupa ülkesinin ise Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Romanya olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada törene katılacak diğer ülke temsilcilerinin ise Angola, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Etiyopya, Gürcistan, Guatemala, Honduras, Kenya, Burma, Nijerya, Panama, Peru, Filipinler, Ruanda, Güney Sudan, Tayland, Vietnam, Paraguay, Tanzanya ve Zambiya’dan olduğu ifade edildi. 

Ayrıca Arap Birliği, ABD'nin Kudüs kararı nedeniyle çarşamba günü olağanüstü toplantı düzenleyeceğini açıkladı. 

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler bugün ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını, yarın da Nekbe'nin 70. yılını protesto etmek için gerçekleştirilecek "milyonluk yürüyüş"e hazırlanıyor.

16 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail askerlerinin müdahalesinde, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 16 Filistinli hayatını kaybetti.

Anahtar Kelimeler:
ABD Protestosu: 16 ölü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.