"Bu süreçten ülkemizin daha da güçlü çıkacağına inanıyoruz"

- Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi: - "Ülkemiz şu anda çok zorlu bir süreçten geçiyor. Hükümetimizin açıkladığı yeni ekonomi modelimizle orta ve uzun vadede bu sorunların üstesinden daha güçlü geleceğimize olan inancımız tam olmalı. Bizler bu süreçten ülkemizin daha da güçlü çıkacağına inanıyoruz"

15 Ağustos 2018 Çarşamba 16:53

İSTANBUL (AA) - Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, ülkenin şu anda çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, "Hükümetimizin açıkladığı yeni ekonomi modelimizle orta ve uzun vadede bu sorunların üstesinden daha güçlü geleceğimize olan inancımız tam olmalı. Bizler bu süreçten ülkemizin daha da güçlü çıkacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çiftçi, son günlerde ekonomide yaşanan spekülatif ataklara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıların sadece döviz, faiz ve ekonomik yaptırımlar gibi finansal enstrümanlarla yapılmadığını bildirdi.

Saldırıların Türk halkının algısına ve psikolojisine dönük de olduğunu kaydeden Çiftçi, "Birevim olarak, biz tüm bu zor süreçlerden geçerken devletimizin ve halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz." ifadesini kullandı.

Çiftçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye hakkındaki tweet'lerine değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Trump'ın 'Türkiye ile çelik ve alüminyum ticaretinde gümrük vergisini arttıran uygulamaya onay verdim. Para birimleri Türk lirası, güçlü dolarımız karşısında hızla değer kaybediyor. Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda hiç iyi değil' tweet'inde bize yapılan saldırılar sadece tek yönden değil, aynı zamanda büyük bir algı operasyonu yapılıyor. 3 cümlelik bu tweet'in ilk cümlesi ekonomimize yönelikken, ikinci ve üçüncü cümlesi ise Türk halkının algısına ve psikolojisine saldırıdır. Bizim üzerimize düşen, her şeyden önce moral ve motivasyonumuzu kaybetmeyip birlik ve beraberlik içinde her zamankinden daha fazla çalışmak ve kararlı bir şekilde yolumuza devam etmek olacaktır.

Ülkemiz şu anda çok zorlu bir süreçten geçiyor. Hükümetimizin açıkladığı yeni ekonomi modelimizle orta ve uzun vadede bu sorunların üstesinden daha güçlü geleceğimize olan inancımız tam olmalı. Bizler bu süreçten ülkemizin daha da güçlü çıkacağına inanıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Birevim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.