Dolar, 4.92 TL'yi geçerek rekor tazeledi!

Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı devam ederken, kur 4.92'nın üzerine çıkarak yeni bir rekor daha kırdı. Türk Lirası'nın günlük kaybı yüzde 5'i aştı. Euro 5,76'yı aşarak rekorunu tazeledi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı toplantıda son dönemde yaşanan gelişmeler ve alınacak tedbirler değerlendirildi.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:30
Dolar, 4.92 TL'yi geçerek rekor tazeledi!

Dolar ve euroda yeni zirveler görülmeye devam ediyor.

Dolar/TL dün gece yarısı Asya piyasalarında yeni zirve olan 4.8450 seviyesini gördükten sonra bugün de rekoru tazeledi.

Bankalararası piyasada yükselişini sürdüren dolar/TL 4,9290 ile tüm zamanların en yükseğini gördü.

Dolar/TL dün gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik iyimserliğe rağmen 4.6608'e kadar yükselmiş, dolar karşısında değer kaybeden tek para birimi olmuştu.

Euro/TL de 5,7608 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü.

Yüzde 50 dolar ve yüzde 50 eurodan oluşan döviz sepeti 5,3406 ile rekor düzeye çıktı.

MB'NİN ADIMLARI
Pazartesi günü gerçekleştiği belirtilen toplantı hakkında ekonomi yetkilileri 'tedbirler kapsamında Merkez Bankası'nın adımları da dahil alınabilecek önlemlerin değerlendirildiğini' bildirdi.

Reuters'a bilgi veren ekonomi yetkilileri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu toplantıya ilişkin şunları söyledi:

ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
"Ekonomi yönetimi son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek için önceki gün toplantı yaptı; alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Tedbirler kapsamında Merkez Bankası'nın adımları da dahil alınabilecek önlemler değerlendirildi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katıldı."

PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ'DE

Piyasalar Merkez Bankası'ndan gelecek olası adımları takip ediyor. Merkez'in Türk Lirası'nda görülen sert değer kaybına karşı nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. Merkez Bankası olağan toplantısını 7 Haziran'da yapacak.

Piyasaların bugün ayrıca Fed'in son toplantı tutanaklarını bekliyor. Tutanaklarda faiz artış sürecine ilişkin ipuçları takip edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Dolar4.92
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.