Girişimci üniversite öğrencileri desteklenecek

- Kayseri'de, girişimciliğin teşvik edilmesi ve üniversite öğrencilerinin iş fikirlerinin değerlendirilmesi amacıyla "Benim İşim Girişim" adıyla yarışma düzenlenecek - Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan: - "Genç ve yenilikçi düşüncesi olanları ortaya çıkartmak istiyoruz"

13 Ekim 2017 Cuma 14:21
Girişimci üniversite öğrencileri desteklenecek

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle, girişimciliğin teşvik edilmesi ve üniversite öğrencilerinin iş fikirlerinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenecek "Benim İşim Girişim" adlı yarışma için protokol imzalandı.

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, Teknopark binasındaki imza töreninde, yeni girişimciler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

'Bir fikrim var.' diyen üniversite öğrencilerini hedef kitle olarak belirlediklerini dile getiren Doğan, "Onlara, 'eğer fikriniz varsa hemen gelin ve bize projelerinizi sunun.' diyoruz. Bu fikrin teknoloji tabanlı olması gerekiyor. Türkiye'nin ihtiyacı bu. Genç ve yenilikçi düşüncesi olanları ortaya çıkartmak istiyoruz." dedi.

Doğan, gençlerin bu noktada yaşadıkları en büyük sorunun bütçe olduğuna işaret ederek, "Biz de bunları sağlamaya çalışacağız. ORAN özellikle sermaye ve danışmanlık konusunda önemli bir katkı sağladı. Bu proje genç bilim adamlarının çıkmasını sağlayacak. Ülke ve Kayseri ekonomisine katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Mahmut Doğan, bu kapsamda girişimcilere ücretsiz çalışma alanı ve prototip desteği sunulacağını söyledi.

ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de "Benim İşim Girişim" adlı yarışmaya başvuruların 23 Ekim'de başlayacağını belirterek, özellikle üniversite öğrencilerinden ilgi beklediklerini dile getirdi.

Başvuru süresinin 4 hafta olarak belirlendiğini bildiren Kilci, çeşitli elemelerden sonra seçilen gruplara destek verileceğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.